Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Προκαταρκτική εξέταση κατά του διευθυντή φυλακών Πάτρας και στέλεχος του ΚΚΕ


" Σας στέλνουμε αυτή την είδηση με μεγάλη λύπη, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια.
Πρόκειται για το στέλεχος του ΠΑΜΕ και κομματικό μέλος του ΚΚΕ (που έγινε Διευθυντής στην Φυλακή της Πάτρας απο την κυβέρνηση της Ν.Δ λίγο πριν την προκήρυξη των εκλογών) και που αρνήθηκε να βοηθήσει την αστυνομία να κτυπήσει το κύκλωμα των ναρκωτικών.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=7134820
Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται στην Πάτρα, γιατί ύστερα από αδυναμία συνεργασίας της διεύθυνσης των φυλακών με τις αστυνομικές αρχές, χάθηκε η ευκαιρία να εξιχνιαστεί υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Σύμφωνα με σχετική εισαγγελική αναφορά κρατούμενος είχε τη δυνατότητα να δώσει στις αστυνομικές αρχές στοιχεία για διακίνηση 30 κιλών ηρωίνης που θα έφθανε στην Πάτρα. Ωστόσο δεν δόθηκε η δυνατότητα επικοινωνίας του κρατουμένου με τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο διευθυντής της φυλακής ήταν αρνητικός.


Επειτα από σχετική συνεννόηση του διοικητή δίωξης ναρκωτικών με τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, ζητήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ του κρατουμένου και της αστυνομίας, αλλά ο διευθυντής παρέμεινε αμετάπειστος και αρνητικός στα τηλεφωνήματα που δέχθηκε.
Αρχικά φέρεται να είπε ότι δεν αναγνωρίζει τον προϊστάμενο εισαγγελέα, αλλά μόνο τον επόπτη εισαγγελέα της φυλακής, στην οποία έδωσε επίσης αρνητική απάντηση. Η προσπάθεια συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα αργίας.
Παρόλο που ο διευθυντής φάνηκε αρχικά πρόθυμος να συνεργαστεί εφόσον ήταν παρών και εισαγγελέας, μόλις πήγαν στη φυλακή εισαγγελέας και ο αστυνομικός διοικητής, ο διευθυντής αρνήθηκε να πάει στη φυλακή και να συνδράμει τις διωκτικές αρχές να επικοινωνήσουν με τον κρατούμενο.
Έτσι η αστυνομία δεν κατάφερε να επικοινωνήσει έγκαιρα με τον κρατούμενο (ο οποίος ήθελε να δώσει στοιχεία για να μπορέσει να έχει το σχετικό ελαφρυντικό που προσφέρει σε τέτοιες περιπτώσεις η νομοθεσία για τα ναρκωτικά) και χάθηκε η δυνατότητα να συλληφθούν οι διακινητές των ναρκωτικών.
Έπειτα από σχετική ενημέρωση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Αν. Κανελλόπουλου δόθηκε παραγγελία ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του διευθυντή Λ. Γιοχαλή, ενώ ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνηθεί πειθαρχικά η υπόθεση επειδή υπήρξε αδικαιολόγητη άρνηση συνεργασίας και περιφρόνηση και των εισαγγελικών αρχών."

2 σχόλια:

Nikos είπε...

Πρώην μέλος του ΚΚΕ.

http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8093893

typhoon είπε...

Προφανώς οι sofronistikiypaliloipatron@gmail.com
δεν γνώριζαν αυτές τις πρόσφατες κομματικά καυτές εξελίξεις για τον εν λόγω κύριο.