Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Μαζί για το Κλίμα - Κοπεγχάγη 2009


Μείνε μαζί μας για το κλίμα

Η πρώτη νίκη της εκστρατείας ΄Μαζί για το Κλίμα’ είναι γεγονός!
Ο κ. Παπανδρέου έγινε ένας από τους πρώτους ηγέτες του πλανήτη που δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα πάει στην Κοπεγχάγη. Η δέσμευση αυτή δείχνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται και ακούει τις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας για την κλιματική αλλαγή.
H υπογραφή σας, όπως και αυτές 24.000 ακόμη συμπολιτών μας (σε μόλις 15 ημέρες!), συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτήν την εξέλιξη.

Σας ευχαριστούμε θερμά! Ο πρώτος στόχος της εκστρατείας μας επετεύχθη με τη δική σας συμβολή! Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα! Ο Πρωθυπουργός δεν αρκεί απλά να παρευρεθεί στην Κοπεγχάγη. Οφείλει να κάνει και το σωστό: να στηρίξει τη μείωση των εκπομπών των ανεπτυγμένων κρατών κατά 40%, έως το 2020.
Βάλτε λοιπόν ακόμα ένα χεράκι. Είμαστε αρκετοί, μπορούμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για ισχυρές δεσμεύσεις.

Ενημερώστε τους φίλους σας, μαζέψτε υπογραφές από την οικογένειά σας, προωθήστε την έκκληση με όποιον τρόπο μπορείτε. Θέλει απλά λίγα λεπτά από τον χρόνο σας.

Με τη σειρά μας κάθε εβδομάδα θα σας ενημερώνουμε με σύντομα newsletter για τις διεθνείς και εθνικές εξελίξεις, καθώς και για την πορεία συλλογής υπογραφών.

Στον δρόμο για την Κοπεγχάγη - παγκόσμιες και εθνικές εξελίξεις

Δυστυχώς, οι διαπραγματεύσεις δεν βαδίζουν στο σωστό δρόμο. Μία επιτυχημένη συμφωνία στην Κοπεγχάγη είναι αυτήν τη στιγμή το λιγότερο πιθανό σενάριο και σε αυτό συνηγορούν και οι πιο πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες μέχρι την τελική προπαρασκευαστική συνάντηση του ΟΗΕ στη Βαρκελώνη, οι ηγέτες των ισχυρών κρατών του πλανήτη έδειξαν ότι δεν επιθυμούν μία δίκαιη, φιλόδοξη και δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι πιο θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ήρθαν από τη δική μας χώρα.
Η δέσμευση του Πρωθυπουργού να παρευρεθεί στην Κοπεγχάγη και η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τον Γκόρντον Μπράουν για τη χρηματοδότηση των αναπτυσσόμενων κρατών, δείχνουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο έκτακτο Συμβούλιο Περιβάλλοντος στις 23 Νοεμβρίου οι Ευρωπαίοι υπουργοί θα συζητήσουν εκ νέου τους ευρωπαϊκούς στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Τώρα πρέπει η δική μας κυβέρνηση να στηρίξει μεγαλύτερες μειώσεις. Για αυτό σας χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Τα περισσότερα ‘κλικ’ που θα συγκεντρώσετε θα δώσουν ακόμα ένα κίνητρο στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να διεκδικήσει και να δεσμευτεί σε πιο φιλόδοξες δράσεις για τη σωτηρία του κλίματος.
Για το ‘Μαζί για το Κλίμα’
Αχιλλέας και Δημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια: