Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Σε 400.000 ακόμα, το Επίδομα Αλληλεγγύης...

- το είδα στο logoplokies.blogspot.com


Διορθωτικές κινήσεις με στόχο τη δικαιότερη κατανομή του επιδόματος αλληλεγγύης σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση, ωφελώντας επιπλέον 400.000 οικογένειες τρίτεκνων, χαμηλοσυνταξιούχων και εργαζομένων με μπλοκάκι.
Χωρίς να επιβαρύνει το σφιχτό προϋπολογισμό του 2010 και χωρίς πρόσθετο δανεισμό, διορθώνει το αρχικό σχέδιο νόμου που έδωσε σε δημόσια διαβούλευση, ικανοποιώντας αιτήματα χιλιάδων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Σφήνα, τα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, θέλοντας να διορθώσουν τις αδυναμίες του σχεδίου για το επίδομα αλληλεγγύης προτίθενται να διευρύνουν τον αριθμό των δικαιούχων: Εντάσσοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι ξεπερνούν τα εισοδηματικά όρια του ΕΚΑΣ, με συντάξεις έως 650 ευρώ. Ο αριθμός τους εκτιμάται σε 120.000.


Επίσης, αυξάνοντας τα εισοδηματικά όρια για τις τρίτεκνες οικογένειες, από τα 17.000 ευρώ που ορίζει το σχέδιο νόμου, σε 22.000 ευρώ που είναι το αφορολόγητο όριο αυτών των οικογενειών.
Ακόμα, καταβάλλοντας το επίδομα σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι λαμβάνουν πολύ χαμηλές αποδοχές «κόβοντας μπλοκάκι». Ένα θέμα τεχνικά δύσκολο να επιλυθεί από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς οι φορολογούμενοι αυτής της κατηγορίας, μπλέκονται με τους ελεύθερους επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα.
Από το Nooz...

Δεν υπάρχουν σχόλια: