Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ με τις πιστωτικές σας κάρτες

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τις πιστωτικές σας κάρτες,
που ισχύουν διεθνώς.



H Susan McCarthy, η οποία είναι οικονομικός σύμβουλος στo Oklahoma City και συγγραφέας του βιβλίου The Value of Money (Η Αξία του Χρήματος), καταγράφει ΤΑ δικά της 4 ΜΗΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.


1. Μην κάνετε μόνο τις ελάχιστες πληρωμές. Είναι μία οριακή πληρωμή που λόγω του υψηλού επιτοκίου αυξάνει σημαντικά το συνολικό σας κόστος.
2. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλές κάρτες. Οι πολλές κάρτες μπορούν να ανεβάσουν το χρέος σας, γιατί δε σας βοηθούν στο να κρατάτε λογαριασμό των εξόδων σας. Το να έχετε πολλές κάρτες δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά η λάθος χρήση τους είναι. Άρα, περιορίστε το πλαστικό σας χρήμα σε δύο το πολύ κάρτες γενικής χρήσης (οι κάρτες των καταστημάτων συνήθως έχουν υψηλότερα επιτόκια) και χρησιμοποιείστε τις προσεκτικά.
3. Μην ξεχνάτε τις ημερομηνίες πληρωμής. Δεν είναι μόνο που θα σας βαρέσουν με τέλος καθυστέρησης πληρωμής, αλλά και το επιτόκιο μπορεί να αυξηθεί. Αν σας συμβαίνει να ξεπερνάτε συχνά την οριακή ημερομηνία πληρωμής, εγγραφείτε σε κάποιο e-banking ή phone-banking. Μπορεί να χρειαστεί να χρεωθείτε με κάποιο τέλος επεξεργασίας, το οποίο όμως είναι κατά κανόνα πολύ μικρότερο από το τέλος καθυστέρησης πληρωμής και την πιθανή αύξηση του επιτοκίου.
4.  Μην κάνετε αναλήψεις μετρητών με την πιστωτική σας κάρτα. Συνήθως αυτές οι αναλήψεις συνοδεύονται από επιτόκια εκτοξευμένα στα ουράνια, κάνοντας τες τον πιο ακριβό τρόπο δανεισμού. Αποφύγετέ το πάση θυσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: