Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΝΔ - Ξεκινά το κρίσιμο διήμερο συνέδριο

- από το cobra-argos.blogspot.com

Με τις ομιλίες του Κώστα Καραμανλή και των τριών υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή περίπου 4.500 συνέδρων. Ως προς τη «γεωγραφία» του συνεδρίου, από τους 4.459 συνέδρους, οι 1.367 προέρχονται από το Λεκανοπέδιο, οι 344 από τη Θεσσαλονίκη, οι 2.680 από την περιφέρεια και οι 68 από το εξωτερικό.
Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν στις 11 το πρωί του Σαββάτου, με την ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρη Σιούφα.
Θα ακολουθήσει η ανάγνωση της ομόφωνης απόφασης της ΚΕ από τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη και αμέσως μετά θα ανέβει στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής.
Ο απερχόμενος πρόεδρος αναμένεται να απευθύνει έκκληση στα αντίπαλα στρατόπεδα «να αποφύγουν μια αντιπαράθεση με όρους του παρελθόντος»δείχνοντας ουσιαστικά τη δυσαρέσκειά του για την τροπή που έχει πάρει η εσωκομματική αντιπαράθεση.


Εν συνεχεία, το λόγο θα πάρουν οι τρεις υποψήφιοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Ψωμιάδης) και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων.
Ο αποσυρθείς Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ζητήσει να μιλήσει μετά τους υποψηφίους, αλλά σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες έχει παραπεμφθεί για εγγραφή στις λίστες των συνέδρων που επιθυμούν να ανεβούν στο βήμα.
Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου θα κλείσουν με την ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού. Την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί ομιλίες συνέδρων. 
Αρκετά στελέχη έχουν ήδη μεταφέρει τις αντιρρήσεις τους στην Οργανωτική Επιτροπή, υπό τον Δημήτρη Σιούφα, για την απόφαση να γίνει την ίδια ημέρα και η ψηφοφορία για τις αλλαγές στο γαλάζιο καταστατικό. 
«Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να μιλήσουμε για τις αλλαγές στο καταστατικό και αυτές να έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη ημέρα» σχολίαζαν προβεβλημένα στελέχη του κόμματος.
Έως το παρά πέντε του συνεδρίου οι δύο κύριοι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζονταν για την πρώτη κατά μέτωπο αναμέτρηση.
Την ίδια ώρα τα επιτελεία τους επιδίδονταν σε αγώνα δρόμου ώστε να εξασφαλίσουν επιπλέον συμμαχίες, αλλά και τη στήριξη των στελεχών που είχαν ταχθεί ή ήταν συμπαθούντες του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και είχαν συνομιλία για μιάμιση ώρα. 
Ο κ. Αβραμόπουλος συνάντησε το απόγευμα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος μίλησε την Παρασκευή σε συγκέντρωση κομματικών στελεχών στην Αθήνα.
Αντίστοιχο ραντεβού θα έχει ο κ. Αβραμόπουλος και με τον Αντώνη Σαμαρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: