Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Πόσα παίρνουν τα μεγάλα ονόματα της πίστας!

- από το www.fimes.gr

Πόσα χρήματα κερδίζουν Βίσση, Βανδή, Ζήνα, Θεοδωρίδου, Μητροπάνος τη βραδιά; Μέχρι σήμερα πίστες και μπουζούκια πληρώναν καλά, εν μέσω όμως παγκόσμιας κρίσης δεν θα μπορούσαν να μη γίνουν και περικοπές. Τα φετινά νυχτοκάματα των τραγουδιστών είναι κατά πολύ μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά ακόμα κι έτσι, είναι πολλαπλάσια του έκτατου επιδόματος αλληλεγγύης για τους χαμηλόμισθους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της «κρίσης» είναι η Νατάσα Θεοδωρίδου που τον παλιό καλό καιρό αμειβόταν με 15.000 ευρώ τουλάχιστον, ενώ φέτος θα έχει να λαμβάνει μόλις 8.000 ευρώ τη βραδιά. Απορούμε πως θα τα βγάλει πέρα με 32.000 ευρώ την εβδομάδα.
Η Άννα Βίσση που θα εμφανίζεται στο «Αθηνών Αρένα» θα αμοίβεται με 8.000 ευρώ την βραδιά επίσης. Στο ίδιο κασέ κυμαίνονται και ο Μακρόπουλος στο Βοτανικό, ο Νίκος Βέρτης στο «Κέντρο Αθηνών», ο Σταμάτης Γονίδης στο «Fix» και ο Πάνος Κιάμος στα «Αστέρια».
Ο Δημήτρης Μητροπάνος, άκουσον άκουσον, θα παίρνει 1000 ευρώ λιγότερα από τους προαναφερθέντες, ενώ η συνεργάτιδά του, Πέγκυ Ζήνα θα λαμβάνει 5.000 ευρώ τη βραδιά. Η Δέσποινα Βανδή έπεσε κατα πολύ από τα προηγούμενα νυχτoκάματά της και θα λαμβάνει 5000 ευρώ τη βραδιά στο «Έναστρον».
Υπάρχουν βέβαια και πιο light όπως ο Χρήστος Μενιδιάτης με 2.500 ευρώ που φέτος συνεργάζεται με την Βανδή και τους Going Through οι οποίοι θα παίρνουν μόλις 1.000 ευρώ έκαστος. Για τα νέα παιδιά της μουσικής σκηνής όπως ο Νίκος Οικονομόπουλος η αμοιβή είναι γύρω στα 2.000 ευρώ την βραδιά.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι λόγω του υψηλού τους κασέ, που δεν το κατεβάζουν γιατί τι ανάγκη έχουν, έμειναν εκτός κέντρων μεγάλα ονόματα της λαϊκής μουσικής όπως ο Πασχάλης Τερζής και ο Νότης Σφακιανάκης οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν στα 15000 που έπαιρναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: