Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Ενόχληση στα Σκόπια από σερβική στήριξη σε Ελλάδα

- το είδα στο totefteri.blogspot.com

Δυσαρέσκεια προκάλεσαν στα Σκόπια οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Βουκ Γέρεμιτς, ότι η Ελλάδα «μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη του Βελιγραδίου» στο εκκρεμές ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, δήλωσε «βαθιά απογοητευμένος», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ».

Ο Ιβάνοφ εξέφρασε τη λύπη του, επειδή οι «ατυχείς», όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεις, συνέπεσαν με την πρόσκληση του Σέρβου ομολόγου του, Μπόρις Τάντιτς, να παραστεί στην κηδεία του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Παρά τη δυσαρέσκειά του, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ παρέστη, σήμερα, στην κηδεία του Παύλου, αλλά ακύρωσε τη συμμετοχή του στη δεξίωση που παρέθεσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για όλους τους ξένους αξιωματούχους.
[Πηγή για totefteri]  


Σχόλιο typhoon

Τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο Πρόεδρος της Σερβίας Boris Tadic εξέδωσε κοινό ανακοινωθέν με τον Πρόεδρο της FYROM Gjorge Ivanov, στο οποίο αναφέρθηκε ότι η Σερβία έχει ήδη αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της χώρας και αυτό δεν αλλάζει !
Από την ίδια πηγή σημαντικό είναι το ότι η Ελλάδα έχει δραστηριοποιηθεί για την είσοδο  όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2014. 
[ΠΗΓΗ για typhoon]

Δεν υπάρχουν σχόλια: