Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Αντώνης Σαμαράς νέος αρχηγός της ΝΔ



Δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά μετά την εκλογή του



Το video είναι από το www.megatv.com


Παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη από τον δεύτερο γύρο
Η Ντόρα Μπακογιάννη συνεχάρη με επίσημη δήλωσή της τον Αντώνη Σαμαρά και σε λίγο ο νέος πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του (βλ. παραπάνω video). Με μαζική ανταπόκριση που έφθασε τις 400.000 ψηφοφόρους και καθυστέρηση περίπου 3 ωρών ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού της ΝΔ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει στη διάθεσή της η Εφορευτική Επιτροπή στο 37,6% της επικράτειας και συγκεκριμένα σε 617 τμήματα, ο Αντώνης Σαμαράς παίρνει 111.216 ψήφους και ποσοστό  47,6%, η Ντόρα Μπακογιάννη 97.100 ψήφους και ποσοστό 41,6% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 25.024 ψήφους και ποσοστό 10,7%.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη
"Η βάση της Ν.Δ εξέλεξε νέο αρχηγό του κόμματος και η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή".
"Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες που με τίμησαν με τη ψήφο τους καθώς και όλους όσους με στήριξαν σ' αυτή τη διαδικασία. Τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τα κομματικά στελέχη, τα στελέχη της Τ.Α, τους συνδικαλιστές, τους οννεδίτες και όλα τα άλλα στελέχη που στάθηκαν δίπλα μου» είπε, σημειώνοντας πως η στήριξή τους τη συγκίνησε και είναι για την ίδια τιμητική. "Ξεκινά σήμερα ένα νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ. Η Ν.Δ πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει σύγχρονο κεντροδεξιό, ισχυρό κόμμα. Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες", κατέληξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στη διαδικασία και είπε ότι ήδη επικοινώνησε με τον κ. Σαμαρά και τον συνεχάρη για την εκλογή του όπως και με τον κ. Ψωμιάδη για τον αγώνα του.
Από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν πάντως τα προβλήματα. Το black out στο on line σύστημα οδήγησε στη συνέχιση της διαδικασίας με χειρόγραφο τρόπο, ενώ ανάγκασε την οργανωτική επιτροπή να παρατείνει την ψηφοφορία. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος απέδωσε το πρόβλημα στο δίκτυο του ΟΤΕ, ωστόσο ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του διέψευσε τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ. Την αντίθεσή του με τη χειρόγραφη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά την πτώση του συστήματος εξέφρασε ό Παναγιώτης Ψωμιάδης. ο οποίος εισήχθη το βράδυ της Κυριακής σε κλινική του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με συμπτώματα πνευμονίας. Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ, γεγονός πολύ σημαντικό για την παράταξη.
Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τη βάση της ΝΔ. Το μήνυμα που έχει έλθει από όλη την Ελλάδα είναι για μια μεγάλη, δυνατή κεντροδεξιά. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται όταν θα έχει καταμετρηθεί το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Δήλωση Αρ. Σπηλιωτόπουλου
Την υποψήφια πρόεδρο της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε το βράδυ της  Κυριακής στο γραφείο της ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, η εκλογική διαδικασία έχει ένα καλό και ένα κακό στοιχείο. Το καλό, είπε, είναι η υψηλή συμμετοχή και το δυσάρεστο ότι ταλαιπωρήθηκε και εξακολουθεί να ταλαιπωρείται ο κόσμος. "Γιατί, πράγματι, οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας δεν είχαν οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αντέξουν αυτή την πολύ μεγάλη συμμετοχή", σημείωσε και ανέφερε ότι ακόμα και μετά τις 10 το βράδυ, υπήρχαν ουρές και αρκετοί δεν είχαν καταφέρει να ψηφίσουν. Έφερε ως παράδειγμα εκλογικά τμήματα στα νότια προάστια που είχε επισκεφθεί νωρίτερα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κόσμος θα πάει να ψηφίσει αφού οι κάλπες παραμένουν ανοιχτές στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα. "Έχει σημασία ο κόσμος ο δικός μας να μην απογοητευτεί επειδή δεν κατέφερε δύο-τρεις φορές να ψηφίσει", κατέληξε.


Δήλωση Α. Σαμαρά για εκλογική διαδικασία
Στο γραφείο του στην οδό Βασ. Σοφίας μετέβη μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή μίλησε πολιτικά και μίλησε για ιδεολογία. Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που, όπως είπε, ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη.

ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: