Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ν. Διαμαντούρος: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό

-  από το goreport.blogspot.com
(Είναι από τις 2/11, αλλά το δημοσιεύουμε γιατί είναι απαραίτητο στοιχείο του puzzle. Άλλωστε όλα τα posts αυτού του blog, έτσι λειτουργούν).
 
«Είμαστε αποφασισμένοι και είμαι αποφασισμένος, να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο, κάθε κατεστημένη αντίληψη και πρακτική, που είναι εμπόδιο στην εφαρμογή της ευνομίας, μιας ευνομούμενης Πολιτείας, ενός κράτους Δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Ν. Διαμαντούρο.
Τι έκανε ο Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη στο Μαξίμου; Οπως είπε, ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου «για την πορεία του θεσμού, για τις προσπάθειες τα τελευταία 6 χρόνια για την προώθηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων υπό την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα», καθώς και «για την απόλυτη διάθεσή μου να μπορέσω να βοηθήσω στην προαγωγή του κράτους Δικαίου και της μεγαλύτερης ευνομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Ακόμη, του μίλησε και για τη συνεργασία που έχει με τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη, τον κ. Καμίνη και την ομάδα του.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευχαριστώ πάρα πολύ τον πρωθυπουργό, για την απόλυτη στήριξη που μου δίνει στο έργο μου. Θα με βοηθήσει πάρα πολύ στην προοπτική μιας περαιτέρω θητείας», δήλωσε ο κ. Διαμαντούρος.


Ο κ. Διαμαντούρος συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


«Με πολλή μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τον κύριο Διαμαντούρο, ο οποίος τιμά τη χώρα μας στο εξωτερικό ως Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, έχοντας ξεκινήσει και το θεσμό του «Συνηγόρου του Πολίτη» στην Ελλάδα», είπε ο υπουργός πριν τις συνομιλίες τους.


«Ξέρετε ότι τα ζητήματα διαφάνειας είναι κομβικά για την νέα Κυβέρνηση», υπογράμμισε, «καθώς και ο τρόπος και η μεγαλύτερη δυνατότητα του πολίτη να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει πολιτικές. Εμείς, στο Υπουργείο Οικονομικών, με πρωταρχικό γνώμονα την καλύτερη διαχείριση των χρημάτων του Έλληνα πολίτη, επιχειρούμε ακριβώς αυτή τη διαφάνεια να την περάσουμε σε όλες μας τις πολιτικές. Ευελπιστούμε και στην ανανέωση της θητείας σας και σε μια συνεχιζόμενη συνεργασία».


«Να πω και εγώ με τη σειρά μου ότι θέλω να ενημερώσω τον υπουργό για θέματα της αρμοδιότητας του ΄΄Ευρωπαίου Συνηγόρου του Πολίτη΄΄, που άπτονται ακριβώς θεμάτων διαφάνειας. Είναι θέματα πολύ σημαντικά και για το ΄΄Συνήγορο του Πολίτη΄΄ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό ακριβώς είναι που εκτιμούμε, την προσπάθεια να στηριχθούν τα δικαιώματα του πολίτη μέσα από την αυξημένη λογοδοσία και διαφάνεια», δήλωσε ο κ. Διαμαντούρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: