Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Στην Άμφισσα τελικά η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου!

- το είδα στο apolitistosteki.blogspot.com


Στην Άμφισσα τελικά θα διεξαχθεί η δίκη των ειδικών φρουρών, Επ. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλ. Γρηγορόπουλου, τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να μεταφερθεί ο τόπος διεξαγωγής της δίκης από τη Χαλκίδα στην Άμφισσα. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την 2082/2009 απόφασή του επικαλείται σοβαρούς λόγους που ανάγονται στη δημόσια ασφάλεια και τάξη, οι οποίοι δικαιολογούν την παραπομπή μιας υπόθεσης σε άλλο ομοειδές δικαστήριο.
Τέτοιοι λόγοι, όπως αναφέρεται στην απόφαση, συντρέχουν στη συγκεκριμένη δίκη, αφού είναι γνωστά τα γεγονότα που σημειώθηκαν μετά το θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αρκετές άλλες πόλεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έγγραφο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, στο διαδίκτυο υπάρχουν ανακοινώσεις που παροτρύνουν σε κινητοποιήσεις (μια διαμαρτυρία δεν συνεπάγεται ταυτόχρονα με επεισόδια) ανάλογες του Δεκεμβρίου έξω από το δικαστήριο και την πόλη της Χαλκίδας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

madata.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: