Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η υποκρισία του πολιτικού συστήματος


Η κρίσιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύει την υποκρισία των πολιτικών. Ηγετικά στελέχη της ΝΔ έχουν φτάσει στο σημείο να καταγγέλλουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις συνέπειες της δικής τους οικονομικής και διαχειριστικής αποτυχίας. Οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές δήθεν για να πάρουν την εντολή για μια πιο αυστηρή και αποτελεσματική διαχείριση, ενώ είχαν οδηγήσει την οικονομία σε πλήρες αδιέξοδο. Τώρα καταγγέλλουν ως αντιλαϊκές ορισμένες επιλογές της νέας κυβέρνησης, που ούτως ή άλλως προσδιορίζονται από τις διαστάσεις της «γαλάζιας» οικονομικής αποτυχίας.

Ανάλογη είναι η υποκρισία που επιδεικνύουν και τα στελέχη των κομμάτων της Αριστεράς. Κάνουν συνεχώς λόγο για απαράδεκτες αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ, παράλληλα, περιγράφουν μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι έκτακτες περιστάσεις επιβάλλουν τη λήψη δύσκολων μέτρων σταθεροποίησης για να αποτραπούν τα χειρότερα. Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ψεύτικους φίλους που δημιουργούν συνεχώς εμπόδια στη διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης, αλλά από υπεύθυνα πολιτικά στελέχη που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.
Οι υποκριτικές διαμαρτυρίες των «γαλάζιων» στελεχών που ευθύνονται για τη διαχειριστική αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ο διεκδικητικός μαξιμαλισμός των κομμάτων της Αριστεράς, που φαίνεται να έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να βγούμε από το αδιέξοδο.
 
ΠΗΓΗ: City Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: