Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μέχρι στιγμής ο Γιώργος ?


Δημοσκόπηση της εταιρείας ΑΛΚΟ για τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και για τη διαδικασία εκλογής αρχηγού στη ΝΔ δημοσιεύει σήμερα το περιοδικό «Φαντομάς». Στην ερώτηση αν µέχρι σήμερα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις προσδοκίες ως πρωθυπουργός, οι πολίτες απαντούν, σε ποσοστό 46,1%, ότι επιβεβαίωσε τις προσδοκίες τους, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 21,8% δηλώνουν επιφυλακτικοί και το 32,1 % απαντά αρνητικά.
Επίσης, ο πρωθυπουργός κερδίζει θετικές γνώμες από ψηφοφόρους της ΝΔ σε ποσοστό 21,9% καθώς και άλλων πολιτικών χώρων σε ποσοστό 30,2%. Όσον αφορά τα stage, το 50,5% των πολιτών απαντά θετικά στην κατάργηση τους.
Όσον αφορά την οικονομία, στο ερώτημα αν το κυβερνόν κόμμα είναι συνεπές προς τις δεσμεύσεις του το 44,3% των ερωτηθέντων απαντά «όχι» έναντι 39,7% που απαντά «ναι» και ένα 16% που τηρεί στάση αναμονής. Επίσης, οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 46,3%, εκτιμούν ότι τα οικονομικά μέτρα βλάπτουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ένα 32,7% δηλώνει ότι τα ευνοούν.
Τέλος, όσον αφορά τη διαδοχή στη ΝΔ, οι συμμετέχοντες στην έρευνα εμφανίζονται σε ποσοστά 39% και 23% «καθόλου» και «λίγο» ικανοποιημένοι, από την ποιότητα του διαλόγου που εξελίσσεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων κατά το διάστημα 9-13 Νοεμβρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: