Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Θα πληρωθούν στο Λαϊκό


Κανονικά θα γίνει η μισθοδοσία του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αποδεσμεύθηκε ο λογαριασμός του νοσοκομείου στην Εθνική Τράπεζα.

Οι λογαριασμοί του «Λαϊκού» στην Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς είχαν "παγώσει"  μετά από κοινοποίηση διαταγής πληρωμής από φαρμακευτική εταιρεία που διεκδικεί την εξόφληση οφειλών από το νοσοκομείο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου ότι του επιδόθηκε κατασχετήριο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την εταιρεία OCTAPΗΑRMA Hellas S.A, και ότι η εν λόγω εταιρεία προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση λογαριασμών του νοσοκομείου στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς.
Επειδή ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας αφορούσε και μισθοδοσία προσωπικού, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου έγιναν άμεσες ενέργειες τόσο με τον υποδιοικητή της Εθνικής, όσο και με το νομικό σύμβουλο της εταιρείας για την άμεση ρύθμιση του ζητήματος.
Σήμερα το μεσημέρι, η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε το υπουργείο ότι αποδέσμευσε τον εν λόγω λογαριασμό του νοσοκομείου, καθώς η εταιρεία κατέθεσε εξώδικη δήλωση παραίτησης από την διαδικασία κατάσχεσης.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης, πως ήδη έχει συγκροτηθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους. 
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: