Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

"Μαξιμαλιστικές οι ελληνικές θέσεις" λέει ο Γκρουέφσκι

- το είδα στο www.foreignpress-gr.com

«Μαξιμαλιστική» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τη θέση της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία για το ζήτημα της ονομασίας.
Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο και τις συνομιλίες που είχε στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε:
«Επιτρέψτε μου, προς το συμφέρον της διαδικασίας, να μην σχολιάσω τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας. Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θα παραμείνει προσηλωμένη στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης, επιθυμώντας να βρεθεί λύση για να εκλείψει πλέον το ζήτημα αυτό».
Εξάλλου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων, μετέδωσαν το Σάββατο το βράδυ, ότι η Ελλάδα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπός της Αδαμάντιος Βασιλάκης με τον Μάθιου Νίμιτς, «σκλήρυνε στο έπακρο τη θέση της».
Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων, «Α1» σχολιάζει ότι μετά τις τελευταίες συναντήσεις που είχε ο Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, «η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας επιδεινώθηκε δραματικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: