Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ένα ρεαλιστικό σχόλιο...


Ένα σχόλιο του typhoon-1 στο άρθρο "Ποιον βολεύει η απαξίωση του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ;" του papaioannou.wordpress.com.
«Μετά από καλή ανάγνωση των 2 σχετικών αναρτήσεων και των 95 σχολίων έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις:

Α. Όντως μέχρι σήμερα “Στην χώρα μας υπάρχουν τρεις δρόμοι για να ασχοληθεί ένας άνθρωπος με τα κοινά και να προσφέρει στην πατρίδα και στο σύνολο εάν το επιθυμεί, το πιστεύει και το αξίζει.”. Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο με δημοκρατικά πολιτεύματα υπάρχει ένας τέταρτος και κυρίαρχος δρόμος: Να επιλέγεται για να αναλάβει μία δημόσια επιτελική θέση κάποιος που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά. Όχι ένας κομματικός, ή μη κομματικός (στις ΗΠΑ ακόμα και του άλλου κόμματος μπορεί να είναι), αλλά απλά κάποιος που γνωρίζει ο Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός, ή η Εκλεγμένη Κυβέρνηση, ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά που του δίνει να κάνει. Άλλωστε ο Γ.Γραμματέας εκτελεστικό όργανο είναι που καλείται να εκτελέσει με τον πληρέστερο και καλύτερο τρόπο τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι αιρετοί άρχοντες της εκτελεστικής εξουσίας.


Β. Όντως, επίσης, ο κομματικός χαβαλές εις το διηνεκές φαίνεται να λαμβάνει τέλος και στην Ελλάδα. Ίσως το τελευταίο του πάρτυ να είναι οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Από εκεί και πέρα, και όπως στον υπόλοιπο κόσμο, τα κόμματα θα συναθροίζουν τα μέλη τους ένα εξάμηνο το πολύ πριν τις εκλογές, θα τους αναλύουν τα προγράμματα και τις προοπτικές τους, αν είναι κυβέρνηση θα εξηγούν το έργο της, θα γίνεται μία τεράστια κινητοποίηση μελών, φίλων, χορηγών, υποστηρικτών και αυτό ήταν όλο. Πάμε στην κάλπη ψηφίζουμε, βλέπουμε το βράδυ το αποτέλεσμα στην TV, “σκουπιζόμαστε”, λέμε “με τις υγείες μας” και τέλος. Ο νέος εκλογικός νόμος (κατά πάσα πιθανότητα) θα δημιουργήσει συνθήκες τοπικής και αυτοδιοικητικής συμμετοχικής οργάνωσης για όσους νοιάζονται πραγματικά για τα προβλήματα της γειτονιάς τους, της πόλης τους, ή του χωριού τους. Εκεί να δούμε πόσοι θα συμμετέχουν και για ποιο λόγο (αλίμονο στους Δήμαρχους, θα αποκτήσουν εκατοντάδες διεκδικητές της θέσης τους, μέχρι να διαπιστώσουν οι χαβαλέδες ότι κι αυτό δε βγάζει πουθενά).


Γ. Οι εκτελεστικοί Γ.Γραμματείς έχετε υπόψη σας ότι μπορούν πολύ εύκολα να αντικατασταθούν, από άλλους καλύτερους, από τη στιγμή που θα φανεί ότι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Ειλικρινά, δεν τους ζηλεύω!


Τέλος, εντελώς φιλικά σας συστήνω να μάθετε καλά κάποια δουλειά, μπας και προκόψετε, γιατί οι κομματικές επιταγές πια είναι χωρίς αντίκρυσμα. Κι αυτό θα έχει από δω και πέρα διακομματική ισχύ.


Α, να μην ξεχάσω το σημαντικότερο: Με την κατάσταση που έχει η οικονομία (βλ. στο typhoon-typhoon.blogspot.com ) πάλι καλά που βρέθηκε ο Παπανδρέου και ανέλαβε να κάνει κυβέρνηση! Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα ημι-ρόδινα στοιχεία για έλλειμμα 6% και τα λοιπά, δεν τα έλεγε ο Παπαθανασίου για τον Αλμούνια, αλλά μπας και ξεγελάσουν τον Παπανδρέου και αναλάβει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: