Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Ημερομηνία ζητά από τις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

- το είδα στο tolimeri.blogspot.com

Επιστολές στους ομολόγους του των «27» έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ζητώντας να υποστηρίξουν το αίτημα της χώρας του, να λάβει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου
Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της ονομασίας και δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι θα μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία, εάν δεν επιλυθεί πρώτα η διαφορά, ο Αντ. Μιλόσοσκι υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της ανάπτυξης σχέσεων καλής γειτονίας και παραμένει σταθερά προσηλωμένη ως προς την εύρεση λύσης.
"Η συμμετοχή μας στις συνομιλίες, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει ενεργή και εποικοδομητική, έτσι ώστε, μέσω της εντατικοποίησης της διαδικασίας, να βρεθεί ένας λογικός συμβιβασμός, αποδεκτός και από τα δύο μέρη. Η προσέγγισή μας αυτή είναι απολύτως σύμφωνη με τις διατάξεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, από το 1995, την οποία η 'Δημοκρατία της Μακεδονίας' σέβεται και εφαρμόζει με συνέπεια", ανέφερε στην επιστολή του.
 

(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: