Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Youtube: Η Google ενσωματώνει αυτόματους υπότιτλους

- το είδα στο www.i-live.gr

Οι βελτιώσεις στο Youtube φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Η Google σύμφωνα με ανακοίνωση της, ενημέρωσε τους χρήστες του διάσημου site πως σύντομα θα προσθέσει στα βίντεο αυτόματους υπότιτλους. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.
Για αρχή οι μεταφράσεις θα αφορούν μόνο βίντεο που είναι στα αγγλικά και σε συγκεκριμένα κανάλια, όμως η Google σκοπεύει να το εφαρμόσει σε όλα τα βίντεο του site. Μέσω των μεταφραστικών μηχανημάτων οι υπότιτλοι θα φορτώνονται αυτόματα, βέβαια στο αρχικό στάδιο που βρίσκεται αυτή η δυνατότητα δεν περιμένουμε καλή ποιότητα υπότιτλων, καθώς υπάρχουν αρκετά εμπόδια, όπως ο κακός ήχος των βίντεο, περίεργες διάλεκτοι κλπ.
Μάλιστα οι χρήστες του site θα έχουν την δυνατότητα μέσω υπηρεσίας της Google να μεταφράζουν τους αγγλικούς υπότιτλους σε 51 διαφορετικές γλώσσες.
H Google όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς θα προσθέσει μία νέα δυνατότητα, όπου οι χρήστες θα μπορούν να καταγράψουν τις ομιλίες του βίντεο στο Youtube και στην συνέχεια η τεχνολογία αναγνώρισης λόγου θα συγχρονίζει τους υπότιτλους.
Για το i - live.gr , Γ. Βαγγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: