Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Avaaz: Αύριο 12 Δεκεμβρίου, 3.000 αγρυπνίες σε όλον τον πλανήτη για την Κοπεγχάγη




Αγαπητοί Φίλοι,



"Γεννήθηκα το 1992. Σε όλη μου τη ζωή ακούω ότι διαπραγματεύεστε. Δε μπορείτε να μας πείτε, για άλλη μια φορά, ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο."


Η Χριστίνα είναι 17 ετών και κατοικεί στα Νησιά του Σολομώντα, δηλαδή σε μια χώρα που η ύπαρξή της απειλείται από την άνοδο της θάλασσας, μέσα στα επόμενα χρόνια της ζωής της. Αυτές ήταν οι λέξεις που απηύθυνε η μικρή Χριστίνα στους διαπραγματευτές της συνόδου της Κοπεγχάγης για το κλίμα. Εν τω μεταξύ ο διαπραγματευτής των ΗΠΑ Τοντ Στερν αναφέρεται στην Κοπεγχάγη ως τίποτα παραπάνω από "ένα πρώτο βήμα".

Όμως αυτή είναι η κύρια μάχη που δίνεται στην Κοπεγχάγη: πού θα βάλουμε τον πήχη, πόσο ψηλά θα θέσουμε τους στόχους. Είναι ακριβώς το θέμα για το οποίο είμαστε όλοι προετοιμασμένοι.



Τα μέλη του Avaaz έχουν οργανώσει περίπου 3000 αγρυπνίες το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, για να δηλώσουν ότι "Ο Κόσμος Θέλει Μία Πραγματική Συνθήκη": δίκαιη, φιλόδοξη και δεσμευτική. Αυτό θα σήμαινε αναγκαστικό σταμάτημα στην ανάπτυξη των εκπομπών άνθρακα από το 2015, χρηματοδότηση 200 δισεκατομμυρίων προς τις φτωχές χώρες και τίποτε λιγότερο από μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για όλα τα έθνη.


Τώρα είναι η ώρα μας. Ας σιγουρευτούμε ότι και η Ελλάδα θα δείξει τη δύναμη των πολιτών της αυτό το σαββατοκύριακο. Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε σε κάποια δράση που θα γίνει στην περιοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: