Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε το νομοσχέδιο για την Υγειονομική Περίθαλψη. Μεγάλη Νίκη για τον Barack Obama!





Με μία επικού μεγέθους προσπάθεια σήμερα το πρωί της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου, η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία των ΗΠΑ πέρασε τη νέα νομοθεσία για την υγειονομική περίθαλψη. Πρόκειται για ένα θρίαμβο του Barack Obama που επισφραγίζει έτσι την όλη συζήτηση και τους συμβιβασμούς  που έγιναν τους τελευταίους μήνες, ώστε να επιτευχθεί ένα νομοσχέδιο που θα περιορίζει δραστικά τους ανασφάλιστους και θα βάζει φρένο στις παράλογες απαιτήσεις της βιομηχανίας των ασφαλιστικών εταιρειών.
Η ψηφοφορία ήταν 60-39, καθαρά σύμφωνη με τις κομματικές δυνάμεις στο σώμα και η οποία έρχεται ακριβώς μία μέρα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να εφαρμόσουν την τακτική της «κωλυσιεργίας»*, οι οποίοι δε φαίνεται να έχουν ξεπεράσει
ακόμα την περσινή τους ήττα στις προεδρικές εκλογές.

*Η τακτική της «κωλυσιεργίας» είναι μία τακτική που εφαρμόζεται στη Γερουσία των ΗΠΑ προκειμένου να μπλοκαριστεί η ψήφιση κάποιου νομοσχεδίου. Στηρίζεται στην αρχή ότι κάποιος Γερουσιαστής μπορεί να μιλήσει όσο (μα όσο) αυτός κρίνει σκόπιμο για το υπό συζήτηση θέμα (όπως έχει γράψει ο Barack Obama σε βιβλίο του, ακόμα και να διαβάσει τον τηλεφωνικό κατάλογο…)



Η συνέχεια στα αγγλικά εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: