Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αλέξης Γρηγορόπουλος: καταλήψεις και συλλαλητήρια στη μνήμη του


Με αφορμή την επέτειο από τη συμπλήρωση ένος χρόνου από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πάνω από 30 Πανεπιστημιακές σχολές και 400 σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη υπό κατάληψη.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, την Παρασκευή φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, με θέμα τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ή όχι.
Ο πρωθυπουργός Γιώργιος Παπανδρέου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού που χάθηκε άδικα.
«Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε είναι κρατική είτε είναι από άτομα. Η βία αναπαράγει τα προβλήματα και σήμερα σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας όλοι μας, πολίτες, πολιτικοί αρχηγοί, κόμματα, εκπρόσωποι της σπουδάζουσας νεολαίας, πρέπει να διαφυλάξουμε την Αθήνα”, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα 4 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όπου θα αναφερθεί στις επαφές που είχε με το πρωθυπουργό, αρχηγούς των κομμάτων, νομάρχεις και φορείς για την ευαισθητοποίηση όλων στη διαφύλαξη της τάξης.
Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ημέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια από φοιτητικούς συλλόγους, μαθητές και εργαζομένους.
Οι καταλήψεις θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη, όπου θα πραγματοποιηθούν νέες γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»,  από την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΥΠ έχει πληροφορηθεί από τις αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες Ιταλίας και Ισπανίας, ότι θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του ανήλικου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αντιεξουσιαστές από το εξωτερικό.
Μέχρι σήμερα έχουν φτάσει περισσότεροι από 100 αντιεξουσιαστές, επισήμανε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: