Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Αποχώρησε ο Αχμέτ Ιλχάν από τη ΝΔ! Αιτία, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αντώνης Σαμαράς


Αποχωρεί από τη ΝΔ ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και μαζί του άλλοι 7 στελέχη του κόμματος από την μειονότητα. Η κίνηση αυτή εμφανίζεται σαν ιδεολογική διαφορά με τη ΝΔ, ή καλύτερα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση «δεν έκανε αυτά που ζητούσε η μειονότητα», στην πραγματικότητα όμως είναι μια κίνηση του πρώην βουλευτή να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι.
Η ανακοίνωση – δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ, που συνυπογράφουν άλλα 7 στελέχη της ΝΔ από τη μειονότητα, προς τη ΝΟΔΕ Ροδόπης έχει ως εξής:


" Στις εσωκομματικές εκλογές της μεγάλης μας παράταξης που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή και έχει ως θεμελιώδη ιδεολογική και προγραμματική αρχή την κεντροδεξιά συγκρούστηκαν δυο πολιτικές ιδεολογίες μεταξύ της κεντροδεξιάς και της δεξιάς .
Παρουσιάστηκαν δε από τους υποψηφίους αρχηγούς οι προγραμματικές αρχές , οι πολιτικές θέσεις και η ιδεολογία που θέλει να εκφράζει η Νέα Δημοκρατία στον 21 αιώνα σε μια σύγχρονη Ελλάδα
Η πολιτική που εφαρμόστηκε με τόλμη και αποφασιστικότητα στην μειονότητα από την μεγάλη αυτή παράταξη κινήθηκε πάντα στα πλαίσια των αρχών του ιδρυτή μας όπως η πολιτική της “ Ισονομίας και Ισοπολιτείας ” που διακηρύχτηκε και εφαρμόστηκε από τον τότε Πρωθυπουργό και Πρόεδρο μας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αργότερα επί κυβερνήσεως και πρωθυπουργίας του Προέδρου και ηγέτη μας Κώστα Καραμανλή. Η πολιτική αυτή συνεχίστηκε με πολλές και σημαντικές θετικές παρεμβάσεις υπέρ της μειονότητας, εν τούτοις όμως σημειώθηκαν κάποιες δυσάρεστες παρεκκλίσεις μετά το 2007 ήτοι στην δεύτερη κοινοβουλευτική θητεία της κυβερνήσεως, παρά τις έντονες ενστάσεις και υποδείξεις μας να γίνουν κάποιες διορθώσεις η εξαλείψεις.
Οι θέσεις και αρχές του κ. Σαμαρά σε σχέση με την μειονότητα ήτανε γνωστές τόσο όσο ήτανε Υπουργός Εξωτερικών επί κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όσο και ύστερα ως Πρόεδρος του κόμματος “Πολιτική Άνοιξη” .Θέσεις και απόψεις που απέχουν από τις κεντρικές θέσεις του ιδρυτή μας και αποκλίνουν σε σοβαρό βαθμό από τις αρχές της κεντροδεξιάς . Πιστεύαμε ότι ο κ. Σαμαράς θα είχε αλλάξει τις σκέψεις του άλλα δυστυχώς στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη επανέλαβε τις ίδιες θέσεις και απόψεις του για την μειονότητα τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα εκ νέου τα μέλη της μειονότητας . Ο κ. Σαμαράς που δεν έκανε καμία προσπάθεια να προσεγγίσει η να ακούσει την μειονότητα σε όλα αυτά τα χρόνια, κινήθηκε και πάλι σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο ιδεολογικό πλαίσιο της δεξιάς που απέχει από της βασικές αρχές του ιδρυτή μας.
Κατόπιν εκλογής του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, επειδή δεν αποδεχόμαστε τις ιδεολογικές, προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πιστεύουμε ότι αποκλίνουν σε σημαντικό βαθμό από τις ιδεολογικές, προγραμματικές αρχές και πολιτικές θέσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ήτοι της κεντροδεξιάς. Εμείς πιστεύουμε ότι η Ν. Δ πρέπει να είναι μία σύγχρονη Eυρωπαϊκή μεγάλη κεντροδεξιά με σεβασμό πρώτα από όλα στα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα,.
Με την παρούσα δηλώνουμε την απόφαση μας να αποχωρίσουμε από την ΝΔ (σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού) λόγο των ιδεολογιών και πολιτικών θέσεων που διακατέχουν την παρούσα ηγεσία και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε αρχές και αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του κοινωνικού φιλελευθερισμού. "

 
Κομοτηνή 4/12/2009


Ιλχάν Αχμέτ, δικηγόρος, τέως βουλευτής
Σαλήμ Χουσεΐν, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοτικού συμβουλίου δήμου Φιλλύρας
Μουράτ Γιουνούς, επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοτικού συμβουλίου δήμου Αρριανών
Χασάν Χασάν, πρόεδρος τοπικής οργάνωσης ΝΔ Φιλλύρας
Μεχμέτ Δεβλέτογλου, πρόεδρος τοπικής οργάνωσης ΝΔ Αρριανών
Μουαμέρ Χουσεΐν, δημοτικός σύμβουλος δήμου Φιλλύρας, γενικός γραμματέας κοινοπραξίας καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου
Μολλά Μουζαφέρ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Φιλλύρας, αντιπρόεδρος τοπικής οργάνωσης ΝΔ Φιλλύρας
Χατζή Σαλή Αχμέτ Λουτφή, δημοτικός σύμβουλος δήμου Αρριανών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: