Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Euro 2012: Παρουσιάστηκε το λογότυπο


Δείτε και το βίντεο της παρουσίασης:

Σε μια λαμπρή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο, όπου και θα γίνει ο «μεγάλος» τελικός του Euro 2012, παρουσιάστηκε την χθες το επίσημο σήμα της διοργάνωσης. Η τελετή, έγινε στην πλατεία Μικαιλίβσκα και οι δυο χώρες, δήλωσαν αποφασισμένες να «γράψουν ιστορία».
Παρόντες σ’ αυτήν την εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, καθώς και εκπρόσωποι των δυο χωρών που συνδιοργανώνουν την μεγάλη αυτή γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δηλαδή της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Συγκεκριμένα από τους αθλητικούς φορείς των δυο αυτών χωρών, έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της πολωνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκρεγκόρζ Λάτο, όπως και ο ομόλογός του της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκρίγκορι Σούρκις.
Το λογότυπο, έχει μια δική του προσωπικότητα, είναι πρωτότυπο και θα χρησιμοποιηθεί στην προώθηση των επίσημων προϊόντων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012. Έμπνευση για τον σχεδιασμό του, αποτέλεσε το «wycinanka», παραδοσιακός τρόπος επεξεργασίας χαρτιού, που συναντάται και στις δυο χώρες.
Στο λογότυπο, υπάρχουν δυο λουλούδια, που συμβολίζουν τις Ουκρανία και Πολωνία και ανάμεσα τους μια μπάλα, που συμβολίζει τα συναισθήματα και το πάθος της διοργάνωσης. Τα χρώματά του, είναι το πράσινο, το κίτρινο, το μπλε και το μοβ.
Το σλόγκαν, της διοργάνωσης, είναι «Μαζί γράφουμε ιστορία». Η τελική φάση του Euro, που θα διεξαχθεί σε Πολωνία και Ουκρανία, θα λάβει για πρώτη φορά χώρα στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. 

ΠΗΓΕΣ: www.sportnet.gr και www.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: