Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Έκρηξη βόμβας δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη Βουλή


Icon

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιανουαρίου 2010, δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε κάδο, πάνω σε παρτέρι, στην συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.
Άγνωστος τηλεφώνησε στην απογευματινή εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και είπε ότι σε 10 λεπτά θα γίνει έκρηξη στο Σύνταγμα, χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές σημείο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ.Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Θραύσματα της έκρηξης σκορπίστηκαν και στη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή.
Η αστυνομία πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία, καθώς επίσης ζήτησε να απομακρυνθούν οι εύζωνοι από το μνημείο αλλά και ο υπαξιωματικός αλλαγής από το φυλάκιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εύζωνες αρνήθηκαν να απομακρυνθούν!

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αρκετά τζάμια από το κτίριο της Βουλής έσπασαν.
Εντύπωση πάντως προκαλεί πώς οι τρομοκράτες κατάφεραν να "χτυπήσουν" στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας και μάλιστα σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, στον περίβολο του ελληνικού κοινοβουλίου. 
Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν το χώρο.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Χρ.Παπουτσής, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: