Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Επί ποδός οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στη μείωση του κέρδους τους

 
Με απεργία διαρκείας και διακοπή των συμβάσεων με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.
«Δεν συζητούμε μείωση ποσοστού κέρδους και ενδεχόμενη επιμονή της κυβέρνησης θα αποτελέσει αιτία πολέμου» δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Δ. Βαγιωνάς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το ποσοστό κέρδους του φαρμακείου είναι 10,8% επί της αξίας των φαρμάκων που πωλούνται. «Το ποσοστό αυτό είναι οριακό για την οικονομική επιβίωση του φαρμακείου και δεν επιδέχεται την παραμικρή μείωση» τονίζεται.
«Με την προγραμματιζόμενη μείωση των τιμών των φαρμάκων κάθε φαρμακείο θα χάσει από 10.000 ως 30.000 ευρώ λόγω μείωσης της αξίας των αποθεμάτων αφού θα υποχρεωθεί -γεγονός πρωτοφανές- να πουλά φθηνότερα φάρμακα που έχει αγοράσει ακριβότερα και τελικά, αν η τιμή των φαρμάκων μειωθεί κατά μέσον όρο 30%, το φαρμακείο θα έχει μόνιμη και σταθερή καθημερινή μείωση του κέρδους του κατά 7%-15%» υπογραμμίζεται.
Επίσης αναφέρεται ότι «το φαρμακείο πιστώνει επ' αόριστον το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να ασκεί φαρμακευτική πολιτική με χρήματα των φαρμακοποιών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: