Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Στην Κύπρο την Κυριακή ο γγ του ΟΗΕ

Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί από την Κυριακή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν, όπου θα έχει χωριστές, αλλά και κοινές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, ενώ θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή ο κ. Μουν θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα του παραθέσει ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και τη Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί αρχικά με το προσωπικό της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ και θα επισκεφθεί την «πράσινη γραμμή» στη Λευκωσία. Ακολούθως, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, πρώτα με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Χριστόφια.


Στις 14.30 της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού θα έχει κοινή συνάντηση με τους δύο ηγέτες, στην οικία του ειδικού του αντιπροσώπου στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.


Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο κ. Μπαν θα παραστεί σε δεξίωση σε ξενοδοχείο της πόλης, στο οποίο έχουν προσκληθεί πολιτικοί, διπλωμάτες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τρίτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: