Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πλούτωνας κοκκινίζει

Μιά πρωτόγνωρη αλλαγή στον νάνο πλανήτη Πλούτωνα εντόπισε το τηλεσκόπιο Humble, αφού ο μέχρι πριν λίγα χρόνια ένατος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος άρχισε να κοκκινίζει.
Με βάση τις τελευταίες εικόνες, ο Πλούτωνας φαίνεται πως έχει γίνει περίπου 20-30% πιο κόκκινος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που δημιούργησε αρκετές απορίες στις τάξεις των επιστημόνων.
Κύρια αιτία για την αλλαγή στο χρώμα του Πλούτωνα φέρεται να είναι η μεταβολή των πάγων στην επιφάνεια του, αφού ο πλανήτης νάνος μπαίνει σε μία νέα φάση περιφοράς γύρω από την ήλιο, γνωστή και ως “έτος του Πλούτωνα“, η οποία διαρκεί 248 χρόνια.
Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τέτοια αλλαγή στο χρώμα ενός πλανήτη, με αρκετούς επιστήμονες να δηλώνουν τουλάχιστον σοκαρισμένοι.

2 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

Ο Πλούτωνας κοκκίνισε απο ντροπη, εξ αιτίας της βλακείας των "επιστημόνων", που τον ...υποβίβασαν!

:-)

(Πλάκα κάνω. Στην πραγματικότητα πρόκειται για φαινόμενο "υπερδιαστατικης Φυσικης", κι έπρεπε να περιμένουν πως κάτι θα συμβει και στον Πλούτωνα. Όλο το ηλιακο μας σύστημα αλλάζει σιγα-σιγα, και μεταβαίνει σε νέες ενεργειακες στάθμες - αιθερικες όμως, γι' αυτο και μη κατανοητες απ' τη σημερινη Φυσικη. Ό,τι "ανεξήγητο" βλέπουμε, είναι απλως το αποτέλεσμα αυτης της αλλαγης.

Για περισσότερα, http://www.enterprisemission.com/ , και καλη υπομονη με το διάβασμα!)

typhoon είπε...

Καλό !!! Είχα διαβάσει ότι τον υποβίβασαν από πλανήτη...