Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πόλεμο κήρυξε η Παπαρήγα

φωτογραφία από το asimonis.wordpress.com

Σηκώνουν ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ τα συνδικάτα μπαίνουν σε κατάσταση πλήρους απεργιακής ετοιμότητας.

Η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, σε συνέντευξη που έδωσε χθες, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη συνέντευξη που δώσαμε μετεκλογικά, είπαμε πόλεμος στον πόλεμο. Ότι ετοιμάζεται πόλεμος και με πόλεμο οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν. Πουθενά δεν έχουμε διαψευστεί και αυτό πρέπει να το πάρουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη οι εργαζόμενοι».

Παράλληλα, προέβλεψε ότι «θα έρθουν κι άλλα. Μέχρι τον πάτο θα πάνε τα πράγματα. Είναι εντελώς ψέματα ότι “3 χρόνια θα σφίξουμε το ζωνάρι, για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα”» και τόνισε ότι «ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την κρίση. Μα θα πτωχεύσει, λένε, η Ελλάδα. Ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή θα πτωχεύσει ο λαός, ένα από τα δύο θα γίνει». Κάλεσε, δε, τους εργαζόμενους σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Τσίπρας με ΑΔΕΔΥ
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, που χθες συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι «τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι κοινωνικά άδικα, εξοντωτικά για τους εργαζόμενους και είναι και αναποτελεσματικά». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός επέλεξε να εφαρμόσει, τρεις μήνες μετά την εκλογή του, μια πολιτική ριζικά αντίθετη μ’ αυτήν που εξήγγειλε προεκλογικά. Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εξαγγέλλοντας ένα πολιτικό σχέδιο εναλλακτικό από αυτό που εφάρμοζε η κυβέρνηση της ΝΔ. Και σήμερα, μεταφράζει τη λαϊκή εντολή σε εντολή δημιουργίας ενός μεγάλου συντηρητικού συνασπισμού, με τη συναίνεση και συνενοχή της ΝΔ και του ΛΑΟΣ».

Απεργία ΓΣΕΕ
Την ίδια στιγμή, η ολομέλεια της ΓΣΕΕ επικύρωσε την πρόταση του προέδρου της συνομοσπονδίας Γ. Παναγόπουλου για μια πρώτη 24ωρη απεργία στις 24 Φεβρουαρίου -ήδη η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργία για τις 10 Φεβρουαρίου-, με τον ίδιο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποχώρησε στις πιέσεις των αγορών και προειδοποίησε τους εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα διεκδικήσουν και θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς. Επίσης, η ΓΣΕΕ αποφάσισε να αποσύρει τους εκπροσώπους της από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό.
ΠΗΓΗ: www.citypress.gr


- από το nationalpride.wordpress.com
  Αποκάλυψη τώρα στην συνέντευξη τύπου της Αλέκας Παπαρήγα. Σε ερώτηση για το Eurofighter απάντησε πως συζητήθηκαν τα εξοπλιστικά στην συνάντησή της με τον πρωθυπουργό!!! Αναφερομένη δε, στην επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών είπε: “μας μάραναν οι σύμμαχοι, εδώ όποιος έρχεται φέρνει και τα εξοπλιστικά”!!! Δεν μας κερνάνε πια καφέ όταν πάμε περιοδείες, συνέχισε, λόγω….οικονομίας και αγοράζουμε Eurofighter. Αυτά ειναι της φιγούρας, κατέληξε.
Για το ενδεχόμενο να προμηθευτεί η Ελλάδα τα 37 γερμανικά Eurofighter έχουμε αναφερθεί με αποκλειστικότητα εδώ: 37 Eurofighter έτοιμα για την Ελλάδα μετά το 2013 (2). Και αυτό συμβαίνει εν μέσω οικονομικής κρίσης. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως η EADS ζήτησε να συναντηθεί προ ημερών με τον υφυπουργό αμύνης κ. Μπεγλίτη. Το αίτημα έγινε δεκτό και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: