Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

Ο στρατηγός

- απο το www.epikairo.gr
"Από τις αρχές Απριλίου θα διατεθούν 12.000 αστυνομικοί στους πολίτες του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης, στις πρωτεύουσες κάθε νομού και στην ύπαιθρο", όπως εξήγγειλε από τη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Δύο χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά θα αστυνομεύουν το Λεκανοπέδιο και κάθε 20 λεπτά θα περνούν από το σπίτι καθενός από μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Προ-Πο όπως αποκαλείται ανεπισήμως με ποικίλες ερμηνείες), πρέπει να είναι ο πιο αγχωμένος υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, ακόμα και από τον υπουργό Οικονομικών, του οποίου η αποτυχία υπάρχει και ως ενδεχόμενο αποδεκτό από όλους. Άγχος που προκύπτει τόσο λόγω της θέσης, όσο και λόγω χαρακτήρα. Βρέθηκε σε ένα υπουργείο που ήθελε να αποφύγει πάσει θυσία, καίτοι είχε μια πανθομολογουμένως επιτυχημένη θητεία στο συγκεκριμένο υπουργείο, με την υπόσχεση ότι θα ανοίξει τα φτερά του μόλις ολοκληρώσει τους στόχους του, πιθανώς για τον δήμο της Αθήνας.

Ο Χρυσοχοϊδης είναι η κλασική ιστορία του νέου από την επαρχία της δεακετίας του 60 με ταπεινή καταγωγή, που παλεύει να βρει το success story του, την ώρα που άλλοι τρώνε από τα έτοιμα. Με την εργατικότητα και μεθοδικότητα του κατόρθωνε να υπερπηδά τα εμπόδια που έβρισκε μπροστά του. Η εξάρθρωση της 17Ν θα μπορούσε να είναι η ιστορία που θα είχε να διηγείται στα εγγόνια του, αν οι φιλοδοξίες του εξαντλούνταν στο αξίωμα του υπουργού

Ιστορία όμορφη ακόμη και για το Hollywood, όχι αρκετή για τον μέσο Έλληνα που βλέπει την πολιτική με τα γυαλιά τη προσωπικής του ζωής. 

Και με αυτούς τους όρους ξέρει πως θα κριθεί στο συγκεκριμένο υπουργείο, όπου έρχεται αντιμέτωπος με μια κατάσταση, για την οποία σίγουρα δε φταίει, αλλά οφείλει να διαχειριστεί. Η καθημερινή εγκληματικότητα θεριεύει μέρα με την μέρα και οι πολίτες, που ως τώρα του χάρισαν τη μεγαλύτερη δημοφιλία μεταξύ των υπουργών, συγχωρώντας και αποτυχίες και οριακές παραβιάσεις ατομικών δικαιωμάτων, ακούν τις σφαίρες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια τους. Οι εξαγγελίες του, αν εφαρμοστούν, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μη γίνει διάχυση της πίεσης για αποτελέσματα γρήγορα, σε όλες τις βαθμίδες. Σε αντίθετη περίπτωση αντί για ταινία, θα κάνει συντροφιά στο στρατηγό άνεμο...

1 σχόλιο:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το υπεροπτικό του ύφος όταν μιλάει,το στήσιμό του όταν φωτογραφίζεται και η συνέντευξή του στον Κοττάκη όπου δήλωσε με το γνωστό του ύφος οτι ο γιός του θα ακολουθήσει πολιτική καριέρα γιατί θα πάρει μια καλή παιδεία και τα παιδιά των καλών οικογενειών πρέπει να μπαίνουν στην πολιτική για να υπηρετούν την πατρίδα.....με ξενέρωσαν!