Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Να αφήσουμε τον πιλότο να προσγειώσει ασφαλώς το αεροπλάνο!

- το είδα στο www.kentri.gr
«Βρισκόμαστε όλοι μέσα στο αεροπλάνο που πετάει χωρίς καύσιμα μέσα σε καταιγίδα και το μόνο που μας μένει είναι να προσδεθούμε, να σκύψουμε με το μαξιλάρι στο κεφάλι και να αφήσουμε τον πιλότο να το προσγειώσει. Αν καταφέρει να το προσγειώσει θα τον χειροκροτήσουμε. Αν δεν τα καταφέρει δεν θα έχουμε επιζήσει ούτε εμείς ούτε ο πιλότος για να του ζητήσουμε ευθύνες».
Με αυτό τον τόσο παραστατικό τρόπο παρουσίασε την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Χώρα μας χθες στην Πάτρα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Ε…! Πρόεδρε» ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Βυζαντινό», το πυκνότατο ακροατήριο που εκπροσωπούσε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές τάσεις, πλην ΚΚΕ, κρεμόταν κυριολεκτικά από τα χείλη του συγγραφέα.
Χειμαρώδης και παραστατικός, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ανέλυσε τα αίτια της παγκόσμιας κρίσης και τις συνέπειές της στη χώρα μας, τις δικές μας ευθύνες και πως μπορούμε να βγούμε από αυτή, όπως προφητικά περιγράφει στο βιβλίο του.

2 σχόλια:

Kirki είπε...

Ακομα μία απ τις απλουστευσεις του Μίμη.Το ίδιο θα ειναι για έναν φτωχό και μεσαίο και το ίδιο για έναν πλούσιο;Το ίδιο θα ειναι για έναν άνεργο,το ίδιο για τον πρωθυπουργό και τα μέλη του κοινοβουλίου;Λαικισμοί

typhoon είπε...

Δεν είναι το ίδιο για όλους, αλλά πτώση θα είναι για όλους. Άλλοι θα βγουν "νεκροί" και άλλοι "τραυματίες".