Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Φρένο στα επιτόκια των ασφαλιστικών προτείνει ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να προτείνει να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην κυβέρνηση να εμποδίζει τις ασφαλιστικές εταιρείες να ανεβάζουν «υπερβολικά» τα επιτόκιά τους, κατά την κατάθεση των σχεδίων του για την μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, ανακοίνωσε, χθες, ο Λευκός Οίκος.
Προσβλέποντας σε μία δικομματική συνάντηση, από την οποία προσδοκά να τον βοηθήσει να ανακτήσει τον έλεγχο στον διάλογο για το σύστημα υγείας, ο Λευκός Οίκος θα δημοσιεύσει σήμερα το σχέδιό του για την ύψους 2,5 τρισ.δολαρίων μεταρρύθμιση του τομέα.
Ο Ομπάμα θα προσθέσει ένα μέτρο που θα στοχεύει στις ασφαλιστικές εταιρείες, τόνισε στέλεχος των Δημοκρατικών, κάτι που δεν συμπεριλαμβανόταν στα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια των Δημοκρατικών, στα οποία κατέληξε η μακροσκελής και επίπονη συζήτηση στα δύο σώματα του Κογκρέσου.
Ο Λευκός Οίκος έχει στρέψει με ιδιαίτερη δριμύτητα τα βέλη του κατά των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς βλέπει στα κέρδη των επιχειρήσεων του τομέα έναν εύκολο στόχο για την κοινή γνώμη στην προσπάθειά του να συγκρατήσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας.
Το σχέδιο του Ομπάμα θα αναρτηθεί στις 17.00, ώρα Ελλάδος, στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, ώστε να του δωθεί άπλετος χρόνος για τροποποιήσεις προτού ο πρόεδρος και οι Δημοκρατικοί συναντηθούν με τους Ρεπουμπλικανούς σε τηλεοπτική συνάντηση για την προτεινόμενη μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης Ομπάμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: