Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών

Συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου καθώς και με παράγοντες των ελληνικών τραπεζών θα έχει σήμερα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. 

Ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης θα έχει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα χωριστές συναντήσεις με τον Έλληνα ομόλογο του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Απόστολο Ταμβακάκη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου "το κλειδί για να μην βρεθεί η κυπριακή οικονομία στην ίδια κατάσταση με την ελληνική είναι η έγκριση των κυβερνητικών μέτρων για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών".
Πρόσθεσε επίσης ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και της Ελλάδας, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και οποιαδήποτε αύξηση επιτοκίων στην Ελλάδα θα έχει επιπτώσεις και στην Κύπρο.
Επισήμανε δε τη σημασία μείωσης των επιτοκίων και κάλεσε τις Εμπορικές Τράπεζες και τα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Σταυράκης είπε ότι το αργότερο σε τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμο το πακέτο μέτρων των 22 σημείων για τη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή, ενώ, πρόσθεσε, τα υπόλοιπα μέτρα είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.
Τέλος εξέφρασε αισιοδοξία ότι κόμματα και κοινωνικοί εταίροι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα δώσουν θετική ψήφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: