Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Ν.Δ.: Πιέζουμε για σωστά μέτρα

Ιδιαιτέρως υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους χρησιμοποίησε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διαγραμματειακού οργάνου του κόμματος, επικεντρώνοντας τα «πυρά» του στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ήξερε ο Παπανδρέου
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν παρέλαβε κάποιο “κρυφό” κράτος. Ήξερε ότι αυτό το κράτος έπρεπε να μειώσει τις σπατάλες του και να προσφέρει ανάπτυξη, όμως ο κ. Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση:  “Ρίξτε τα όλα στον φορολογούμενο”. Αυτό μας είπε. Και δεν καταλαβαίνει ότι έτσι και η αγορά στεγνώνει και η ανεργία εκτοξεύεται και οι φτωχότεροι θα την πληρώσουν». Παράλληλα, τόνισε ότι «λέμε στην κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσετε στα Α, Β, Γ απαραίτητα μέτρα, τότε θα συγκρουστούμε. Θα σας κάνουμε κριτική. Ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση να πάρει σωστά μέτρα. Όταν δεν παίρνει σωστά μέτρα ή όταν παίρνει μέτρα ατελή, τότε θα αναλαμβάνει το κόστος. Δεν συγκυβερνούμε», ενώ υπογράμμισε ότι «το κράτος πρέπει να μειώσει τις σπατάλες και η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και να εφαρμόσει μέτρα ρυθμίσεις - “ανάσες” ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γιατί αλλιώς θα εκτιναχθεί η ανεργία στα ύψη».

«Νέα μεταπολίτευση»
Όσον αφορά, δε, στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «δεν κάνουμε δομική αντιπολίτευση. Όταν η κυβέρνηση καρκινοβατεί, βάζουμε τη δική μας ατζέντα. Προτείνουμε μέτρα, προτείνουμε λύσεις. Το μοντέλο διακυβέρνησης που λειτούργησε από τη μεταπολίτευση έως σήμερα εξάντλησε τα όριά του. Χρειαζόμαστε μια νέα μεταπολίτευση» και συμπλήρωσε ότι «ούτε λαϊκίζουμε στα κεραμίδια ούτε λουφάζουμε στη γωνία. Παράγουμε πολιτική που είναι χρήσιμη και ωφέλιμη για τους συμπολίτες μας».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: