Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Με τον Ζ. Μπαρόζο συναντάται ο Αντ.Σαμαράς

Η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, στις Βρυξέλλες.
 

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών της χώρας από το 1981 έως σήμερα, θα καταθέσει η Ν.Δ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε επίσης ότι "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε νύχτα, εσπευσμένα σε μια μεθοδευμένη προσπάθεια συσκότισης και απόκρυψης της αλήθειας για την εξέλιξη των πραγματικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας" και έκανε λόγο για κραυγαλέα μεθόδευση γιατί, όπως σημείωσε, η πρότασή της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής περιορίζει την έρευνα στο διάστημα 2004-2009.
 
"Η Ν.Δ λέει ναι στις εξεταστικές από κάθε κατεύθυνση και προς κάθε κατεύθυνση. Δεν φοβάται τίποτα, θέλει να έρθουν όλα στο φως αλλά η αλήθεια δεν τεμαχίζεται, δεν αποκρύπτεται, δεν συσκοτίζεται Όλη η αλήθεια λοιπόν για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία από το 1981 έως σήμερα. Να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι", επεσήμανε και πρόσθεσε πως γι'αυτό ενώ η Ν.Δ λέει όχι "στη μεθόδευση του ΠΑΣΟΚ για συσκότιση και απόκρυψη της αλήθειας", προχωρά στην κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όλο το διάστημα από το '81 έως σήμερα.
 

"Η Ν.Δ προχωρώντας σ'αυτή την υπεύθυνη πρωτοβουλία καλεί τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων να υπερψηφίσουν την πρόταση που θα καταθέσει εντός των ημερών το κόμμα μας γιατί είναι αυτονόητο ότι αποτελεί τη μόνη λύση για να μπορέσει επιτέλους να μάθει ο ελληνικός λαός αν υπήρξαν λαθροχειρίες και από ποιούς στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας", τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου συμπληρώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο πρωθυπουργός θα είναι βαρύτατα εκτεθειμένος "ότι ηγείται και κατευθύνει μια πελώρια επιχείρηση συγκάλυψης ουσιαστικών ευθυνών που βαρύνουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν".
 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ρώτησε "γιατί το ΠΑΣΟΚ φοβάται την έρευνα σε ότι αφορά τις δικές του κυβερνήσεις και γιατί φοβάται την αλήθεια ο σημερινός πρωθυπουργός". "Μήπως επειδή επί των ημερών πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη συμμετείχε ο ίδιος στα ανώτατα κυβερνητικά όργανα και προσυπέγραφε με την τότε υπουργική του ιδιότητα κρίσιμες αποφάσεις για την οικονομία;", συνέχισε καταγγέλλοντας ότι η εξεταστική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ αποτελεί στοχευμένη προσπάθεια επίθεσης κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΠΑΣΟΚ και πως είναι εξεταστική επιτροπή πολιτικής σκοπιμότητας και κομματικής μισαλλοδοξίας.
 

Σε ερώτηση για την εικόνα της χώρας μετά την απογραφή το 2004 και γιατί τότε η Ν.Δ δεν έκανε εξεταστική επιτροπή, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι τα αποτελέσματα της τότε απογραφής επικυρώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. "Αν καταλογίζετε ως λάθος της Ν.Δ που δεν ποινικοποίησε τη διαχείριση της οικονομικής πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ, τότε να μας το πείτε. Η ΝΔ θεώρησε πως ήταν επιβεβλημένο τότε να ασχοληθεί με την αποκατάσταση της σωστής πολιτικής στα οικονομικά γενικότερα στην κοινωνία και όχι με το να κυνηγήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, κάτι που φαίνεται ότι επιλέγει ως βασική γραμμή ο σημερινός πρωθυπουργός", απάντησε.
 

Σε ό,τι αφορά αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα και σκίτσα στο διεθνή τύπο τα χαρακτήρισε ως απαράδεκτα. "Να θυμίσουμε στους ολίγους εμπνευστές τέτοιου είδους σχολίων και σκίτσων ότι αν η Ευρώπη σήμερα είναι ελεύθερη και δημοκρατική είναι γιατί εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες έδωσαν τη δική τους μάχη όταν έπρεπε στο β' παγκόσμιο πόλεμο για να σταματήσουν το ναζισμό και το φασισμό", τόνισε.
 

Στο μεταξύ, την απόλυτη διαφωνία στη σύσταση οποιασδήποτε Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, εξέφρασε η βουλευτής της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησής της, στη Βουλή.
 

Σε αυτή τη φάση θα ήταν επιζήμια και για τους 'Ελληνες και για την οικονομία, είπε η κ. Μπακογιάννη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: