Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Επεισόδια σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Ν.Μηχανιώνα

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αιγύπτιους αλιεργάτες, που διοργάνωσε η γραμματεία Θεσσαλονίκης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) και σε πλοιοκτήτες αλιείς της περιοχής. Η ένταση εκτονώθηκε μετά και την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, ομάδα περίπου 20 ατόμων, αποτελούμενη από πλοιοκτήτες αλιείς, επιτέθηκε στους συγκεντρωθέντες, και προκάλεσε τον τραυματισμό ενός αιγύπτιου αλιεργάτη, ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο. «Η επίθεση ήταν μία προσπάθεια τρομοκράτησης των Αιγύπτιων αλιεργατών, που βρίσκονται δυο μήνες σε απεργία διεκδικώντας αύξηση των αποδοχών τους», επισημαίνουν.


«Δεν προκαλέσαμε εμείς τα επεισόδια, πήγαμε να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ να μην εξαπατούν την κοινή γνώμη, καθώς δεν υπάρχει καμία απεργία. Από τους αιγύπτιους αλιεργάτες, που συμμετείχαν στη νομίμως αναγνωρισμένη - από 4 Φεβρουαρίου και μετά - απεργία, περίπου 80 γύρισαν οικειοθελώς στην πατρίδα τους, ενώ οι περί τους 15 που έχουν μείνει, είναι στα σκάφη και δουλεύουν», δήλωσε από την πλευρά της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, ο πρόεδρός της, Δημήτρης Ταουλτζής.


Υπενθυμίζεται ότι η απεργία των αλιεργατών
κρίθηκε νόμιμη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι πλοιοκτήτες άσκησαν έφεση, η οποία εκδικάζεται τη Δευτέρα το πρωί. Το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αλιεργάτες, που διοργανώνει στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: