Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Επίσκεψη Γερουλάνου στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με παράγοντες του τουριστικού τομέα, με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και αρκετούς δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ταξιδιωτική έκθεση της εφημερίδας "Νιου Γιορκ Τάιμς", η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο Τζάβιτς, στο Μανχάταν.

«Είναι μια πολύ σημαντική έκθεση για τον τουρισμό» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας ότι «η δική μας δουλειά εδώ είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τον κόσμο και τη φιλοξενία της, το φυσικό πλούτο και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Όλα αυτά δηλαδή που κάνουν την χώρα μας ιδιαίτερη σε μια πολύ δύσκολη περίοδο». Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υπογράμμισε ότι «δίνουμε μια μάχη η οποία είναι άνιση, διότι υπάρχουν ελάχιστα χρήματα και ένα ελλιπές τεχνικό πλαίσιο. Όμως δεν μπορεί να είμαστε απόντες εδώ πέρα, είμαστε παρόντες, γιατί όπως είπα, αυτή η έκθεση έχει πολύ μεγάλη σημασία. Ο τουρισμός είναι στρατηγικός τομέας στην ανάπτυξη της χώρας και πολύ σημαντικός για να βγούμε από την κρίση. Και κάνουμε την παρουσία μας αισθητή, τόσο στους επισκέπτες που βρίσκονται εδώ, στα διεθνή ΜΜΕ, αλλά και στους ανταγωνιστές μας βεβαίως και στις αγορές τις οποίες θεωρούμε πολύ κρίσιμες».

Μεταξύ των συναντήσεων που είχε ο κ. Γερουλάνος στην έκθεση της "Νιου Γιορκ Τάιμς" ήταν και με την υφυπουργό Τουρισμού της Νότιας Αφρικής Tokozile Xasa, η οποία σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Ήταν μεγάλη η ευχαρίστησή μου που συναντήθηκα με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας. Συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα μας και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των χωρών μας. Για μένα, ήταν επίσης μια ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Υπουργό για το τι κάνει η Νότια Αφρική για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010. Και η Ελλάδα θα έρθει στη Νότια Αφρική, θα είναι παρούσα στη διοργάνωση και για μας είναι μεγάλη χαρά».

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στη Νέα Υόρκη, Χρύσανθος Πετσίλας, δήλωσε ότι η "Νιου Γιορκ Τάιμς" όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τη διοργάνωση αυτής της ετήσιας έκθεσης ζήτησε τη βοήθεια της Ελλάδας και «από τότε είμαστε χορηγοί, αποκομίζοντας όμως αρκετά οφέλη, γιατί παράλληλα με την έκθεση προβάλλεται διαφημιστικά ο τουρισμός μας στα έντυπα του οργανισμού της εφημερίδας», όπως επεσήμανε ο κ. Πετσίλας. Στην έκθεση συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες και αναμένεται να την επισκεφθούν περισσότερα από 30.000 άτομα. Εκτός από τον ΕΟΤ συμμετέχουν 32 ελληνικές εταιρίες και οργανισμοί, οι νομαρχίες Μαγνησίας (με παρόντες το νομάρχη Απόστολο Παπατόλια και την αντινομάρχη Εύη Αδαμάκη) και ΝΑ Αττικής, καθώς και ο Δήμος Μυκόνου.

Ο κ. Γερουλάνος είχε επισκεφθεί την Παρασκευή τη Βοστώνη, όπου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην προσπάθεια της χώρας μας για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Επίσης, συναντήθηκε με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και εκπροσώπους του τουριστικού τομέα των πολιτειών Μασσαχουσέτη και Νιου Χαμσάιρ. 

Πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, βρισκόταν στη Βόννη για τα εγκαίνια της έκθεσης "Λάμψη και καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: