Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ομιλία Παπανδρέου στο Economist

Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο συνέδριο του Economist.
 
Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα θα αναγνωριστεί και θα αποδώσει καρπούς.

Υπογράμμισε ότι είναι εθνική επιταγή να θεραπεύσουμε χρόνιες αδυναμίες, χαρακτήρισε οξύμωρο η τύχη της χώρας μας να ορίζεται από ξένους οίκους που δεν διέγνωσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει έρμαιο των δανειστών της. «Πρέπει να ορίζουμε μόνοι μας την πορεία μας, αυτό είναι το στοίχημα», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου. 
     
«Η κυβέρνηση είναι απολύτως ανυποχώρητη όσον αφορά τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν προς όφελος των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο συνέδριο.

«Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει, όχι εξαιτίας της ΕΕ ούτε εξαιτίας των διεθνών αγορών, αλλά γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιείς δημοσιονομικές βάσεις και μια πιο δίκαιη κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι δεν πρέπει απλά να περιορίσουμε τις δαπάνες, αλλά να αλλάξουμε όλο το σύστημα. Και στο πλαίσιο αυτό χρειαζόμαστε χρόνο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης η χώρα επιχειρεί να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα με δίκαιο τρόπο, χωρίς να διολισθήσει περαιτέρω σε ύφεση και πρόσθεσε ότι δεν είναι εύκολο το εγχείρημα αλλά απολύτως αναγκαίο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nα σταματήσει η "βερμπαλιστική ακράτεια" στις δημόσιες υποθέσεις.
Ο σοφός Λαός χαρακτηρίζειαυτή την σημερινή περίσταση με το:
"Πολύ πολύ το λάδι και από τηγανήτες τίποτε.."
Απαιτείται δράση εδώ καιτώρα(καλή ή κακή εκ των υστέρων θα κριθεί...)
Πολύ ομοιάζει φοβάμαι ετούτη η κυβέρνηση με τις 10 νωθρές μωρές παρθένες της Αγίας Γραφής...
@ Δωδωναίος

typhoon είπε...

Αν δεν απατώμαι αναμένεται η έγκριση του Σχεδίου Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Commission.
Οπότε, τον λόγο έχει ο Αλμούνια και ο Όλι Ρεν.
Από την άλλη μέρα, όμως, της έγκρισης η κυβέρνηση δε θα έχει δικαιολογία για καθυστερήσεις όχι ημερών, ούτε ωρών.