Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Eurovision 2010: στον πρώτο ημιτελικό η Ελλάδα

Στον πρώτο  ημιτελικό της Eurovision 2010 κληρώθηκε να διαγωνιστεί η Ελλάδα, στις 25 Μαΐου. Η κλήρωση των ημιτελικών πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου στο Όσλο, ενώ στις 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη κλήρωση για την ακριβή σειρά με την οποία θα παρουσιαστούν τα τραγούδια.
Σε κάθε ημιτελικό συμμετέχουν 17 χώρες και η παρουσίαση θα χωριστεί σε δύο μέρη. Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στο δεύτερο μέρος του πρώτου ημιτελικού, μαζί με: Ισλανδία, Μάλτα, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Βέλγιο, Πολωνία και Αλβανία.
Στο πρώτο μέρος συμμετέχουν οι χώρες: Σερβία, Φινλανδία, Ρωσία, Σλοβακία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μολδαβία, Λετονία και Εσθονία.
Στις 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος ημιτελικός και στο πρώτο μέρος του θα διαγωνιστούν οι χώρες: Ελβετία, Λιθουανία, Σουηδία, Ουκρανία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ και Αρμενία.
Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο δεύτερο μέρος του δεύτερου ημιτελικού μαζί με τις: Γεωργία, Τουρκία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Κροατία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία, ,η Ισπανία, η Γαλλία, η Μ. Βρετανία και η διοργανώτρια Νορβηγία δεν πήραν μέρος στην κλήρωση. Οι δύο πρώτες θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό, ενώ οι υπόλοιπες στον δεύτερο.
Ακόμα, οι διοργανωτές του δημοφιλούς και λαμπερού ευρωπαϊκού φεστιβάλ τραγουδιού, ανακοίνωσαν ότι περισσότερα από 8000 εισιτήρια που κυκλοφόρησαν για την βραδιά του τελικού, πουλήθηκαν μέσα σε μόνο 20 λεπτά!
Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η παρουσίαση των ελληνικών τραγουδιών που θα είναι υποψήφια για τη Eurovision 2010 στη Νορβηγία, θα γίνει στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική απόφαση θα παρθεί στις 10 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: