Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Φέτος αντί για την 25η Μαρτίου,... θα γιορτάσουμε τη Μάχη του Μαραθώνα...

- το είδα στο totefteri.blogspot.com


Τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα προέταξε ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, κατά τις επισκέψεις του σε Αμερική και Γερμανία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο «Μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα».
Ο κ. Γερουλάνος συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και το Βερολίνο, συναντήθηκε στην γερμανική πρωτεύουσα με τον Mark Milde, διοργανωτή του Μαραθωνίου του Βερολίνου, «προκειμένου μέσω του κορυφαίου Μαραθώνιου της Ευρώπης να προβληθεί ο ελληνικός Μαραθώνιος ως μοναδική αθλητική και πολιτιστική εκδήλωση που μπορεί να τονώσει ακόμα περισσότερο το διεθνές τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας».
Σε συνεντεύξεις του στα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε επίσης στην Ελληνογερμανική ένταση που δημιουργήθηκε μέσω σειράς δημοσιευμάτων.
Τη Δευτέρα 15 Μαρτίου ο υπουργός Πολιτισμού - Τουρισμού θα συναντηθεί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινής δράσης στο πεδίο της πολιτιστικής διπλωματίας και του Τουρισμού.
stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: