Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Επιδότηση αγροτών: 8-12 Μαρτίου οι πληρωμές

- το είδα στο trifylianews.blogspot.com
Από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου θα πληρωθούν οι παραγωγοί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων για το 2009, ενώ όσοι δεν έχουν μεταβολές, μπορούν από προχθές να καταθέτουν αιτήσεις για την ενιαία ενίσχυση του 2010 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ανέλαβε το συγκεκριμένο κομμάτι των ενεργοποιήσεων, μετά την άρνηση της ΠΑΣΕΓΕΣ.
«Όποιος δεν έχει μεταβολές, πηγαίνει από χθες στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και κάνει ενεργοποιήσεις» σημείωσε στο «Θ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ενώ σχετικά με την ανάθεση του έργου των ενεργοποιήσεων για το 2010 στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρατήρησε:
«Το κράτος πρέπει να παρέχει στους πολίτες τις υπηρεσίες του. Τόσα χρόνια δεν τις παρείχε, τώρα τις παρέχει. Η βούληση άλλαξε. Δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, γιατί όλα είναι σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες, υπάρχει η τεχνογνωσία, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει όλα τα αρχεία, με την ψηφιοποίηση».  


Όσον αφορά σε εκείνους που έχουν μεταβολές: «Πιθανότατα και αύριο να έχουμε τις διαδικασίες για το πώς θα πιστοποιηθούν οι φορείς που θα κάνουν την ενεργοποίηση του 2010, είτε πρόκειται για Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, είτε για το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, είτε για οποιονδήποτε άλλο φορέα πληροί τα κριτήρια της πιστοποίησης.
Για το 2010 ακολουθείται αυτή η διαδικασία, πιστοποίησης ενδιαφερομένων ανά περιοχή, γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια ώστε να γίνει διαγωνισμός. Για το 2011 θα γίνει διαγωνισμός για όλη την Ελλάδα, βγαίνει στον αέρα την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού πριν δημοσιευθεί σε αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
».

ΕΑΣ Μεσσηνίας
Από την πλευρά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, ο γενικός διευθυντής της Δημήτρης Ραπτέας σχολίασε πάνω στα νέα δεδομένα: «Αιφνιδιάστηκα από την είδηση. Θεωρώ ότι δε θα ήταν άσχημο να αναλάβει το έργο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να αλαφρώσει και το βάρος από τις Ενώσεις, όμως πιστεύω ότι είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο ρόλος των Ενώσεων. Για παράδειγμα, η δική μας έχει πολύ καλά δίκτυα σε όλο το πλάτος του νομού, με 7 υποκαταστήματα. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δε διαθέτει αυτού του είδους την υποδομή και οργάνωση. Μακάρι να ανταπεξέλθει, έστω και για τις δηλώσεις που δεν έχουν μεταβολές. Μήπως, όμως, αυτό οδηγήσει σε ταλαιπωρία των παραγωγών; Δεν ξέρω. Θα φανεί στην πορεία. Εύχομαι να μην ταλαιπωρηθούν οι παραγωγοί».
 

Μ.Ν. - Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: