Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Πάνω από τα 82 δολ. το αργό


Ανοδικά και πάνω από τα 82 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς η ζήτηση αυξάνεται λόγω της βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης.
Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Απριλίου κατέγραφε άνοδο κατά 9 σεντς στα 82,20 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ σημείωνε επίσης αύξηση κατά 9 σεντς 80,37 δολάρια.
Στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού έκλεισε στα 82,11 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 2 σεντς.
Στο Λονδίνο, το μπρεντ έκλεισε με απώλειες 20 σεντς στα 80,28 δολάρια το βαρέλι.

Σχόλιο typhoon: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση διέκοψε βιαίως την παγκόσμια πετρελαϊκή "κρίση". Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο όταν η κρίση ξεπεραστεί, δηλαδή όταν η παραγωγή ξαναμπεί σε κίνηση, η τιμή του πετρελαίου να ξανασκαρφαλώσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Εμείς θεωρούμε ότι με την τρέχουσα ισοτιμία δολαρίου-ευρώ το επίπεδο των $100 μπορεί να θεωρηθεί ως ένας αξιόπιστος δείκτης. Βέβαια, όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι αλλιώς αν προκύψουν τεχνολογικά θαύματα στον τομέα της ενέργειας, ή σημαντικές επενδύσεις σε άλλες πηγές ή μορφές ενέργειας. Κάτι τέτοιο, όμως, ακόμα δεν το έχουμε δει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: