Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Angela Merkel: Nein!

- από το www.topontiki.gr


Βγάλτε τα πέρα μόνοι σας, έτσι που τα κάνατε, φαίνεται να λέει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στην Ελλάδα αποκλείοντας κατηγορηματικά και σε κάθε τόνο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα. 

Η…φράου Μέρκελ δήλωσε πως μια εσπευσμένη υποστήριξη προς την Ελλάδα δεν είναι η «σωστή απάντηση», και το ότι «πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του» προσθέτοντας ότι «πρέπει να μπει μια τάξη γιατί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μοιραίο». Αυτά τα ωραία ανακοίνωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της προς τους γερμανούς βουλευτές.

Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας, τα έχωσε για τα καλά στους Έλληνες για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, βγάζοντας…λάδι τις αγορές και τους κερδοσκόπους μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα της,  «η παραβίαση επί σειρά ετών του Συμφώνου Σταθερότητας», δημιούργησε το πρόβλημα και ότι οι κερδοσκοπικές κινήσεις απλά «επέτειναν» το φαινόμενο αυτό.

Η Μέρκελ, τοποθετήθηκε επίσης υπέρ της δυνατότητας να εξαιρεθεί μία χώρα από την ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κλίνοντας με αυτό τον τρόπο το…μάτι στην Ελλάδα. 
Τόνισε βέβαια, ότι αποτελεί  «έσχατο μέτρο», σε περίπτωση που «μία χώρα δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ξανά και ξανά», ενώ προσέθεσε ότι «οι μηχανισμοί του Συμφώνου Σταθερότητας που προβλέπουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων και προστίμων στις χώρες που παρεκκλίνουν από τους δημοσιονομικούς κανονισμούς δεν μπορούν να εφαρμοστούν στο βαθμό που μία χώρα δεν μπορεί να καταβάλει τα χρήματα, γιατί δεν έχει χρήματα».

Η Γερμανίδα...Θάτσερ μίλησε για χώρες που φεύγουν από την  Ευρωζώνη και για πρόστιμα που δεν μπορούν να πληρωθούν και ήταν ξεκάθαρη…
Τι κάνει νιάου-νιάου, ή καλύτερα…φύγε-φύγε, στα κεραμίδια της ΟΝΕ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: