Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μαρία Δαμανάκη και Ανδρούλα Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της μεταλλαγμένης πατάτας

- το είδα στο media-gate.blogspot.com
ΝΑ ΤΙΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν λίγες μέρες ενέκρινε τη παραγωγή γενετικά τροποποιημένης πατάτας με το όνομα Amflora, από μία γερμανική χημική εταιρεία ως ζωοτροφή και για βιομηχανική χρήση, κυρίως για την παραγωγή χαρτιού. Παράλληλα ενέκρινε και 3 είδη γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. Με επίσημη ανακοίνωση η υπουργός κα Μπατζελή τόνισε...
πως η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την καλλιέργεια της γενετικά τροποποιημένης νέας πατάτας. Και όμως έχει προκαλέσει ένα μικρό σεισμό η είδηση ότι η Ελληνίδα νέα Επίτροπος κ. Μαρία Δαμανάκη ψήφισε υπέρ της παραγωγής μεταλλαγμένων προϊόντων μέσα στην Ευρώπη, όσο και η Κύπρια Επίτροπος κ. Ανδρούλα Βασιλείου (και πρώην πρώτη κυρία της Κύπρου). 

Ως γνωστόν ο πρώην Επίτροπος για το Περιβάλλον ο κ. Σταύρος Δήμας είχε μπλοκάρει τη διαδικασία έγκρισης και είχε αντιμετωπίσει σθεναρά για μεγάλο διάστημα κάθε περίπτωση έγκρισης μεταλλαγμένου προϊόντος στην Ευρώπη. 

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Manuel Barroso δήλωσε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ότι όλοι οι επίτροποι ψήφισαν την παραγωγή της μεταλλαγμένης πατάτας με το όνομα Amflora. Για επιβεβαίωση ζητήσαμε τη δήλωση και του νέου Επιτρόπου John Dalli. Ο νέος επίτροπος για την "Υγεία και την πολιτική καταναλωτών" μαλτέζος στη καταγωγή, κ. John Dalli, μας απάντησε ξεκάθαρα ότι κανένας Επίτροπος δε μπλόκαρε τη διαδικασία. 

Το θέμα είναι παρά πολύ σοβαρό, διότι η κ.Δαμανάκη γνωρίζει την απόφαση των Ελλήνων να απαγορεύσουν τη καλλιέργεια μεταλλαγμένων και επίσης τα κόμματα πρέπει να μάθουν ότι διορισμένες Επίτροποι δεν ακολουθούν τις εντολές του Ελληνικού λαού. Όπως, επίσης, ζητάμε όλοι να διακηρύσσουν την αντίθεση τους στα μεταλλαγμένα δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: