Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η παγκόσμια οικονομική κρίση συνεχίζει ακάθεκτη...


1ο θέμα
"Μετά την Ελλάδα, αντιμετωπίζει και η Λιθουανία την οικονομική κατάρρευση"
Καθώς η Λιθουανία έφτασε στην 20η επέτειο της ανεξαρτησίας της, οι  εορτασμοί επισκιάστηκαν από την οδυνηρή οικονομική κατάσταση της χώρας. Η πρώτη χώρα που εγκατέλειψε την ΕΣΣΔ έχει σήμερα να αντιμετωπίσει τη βαθύτερη ύφεση που παρατηρήθηκε εδώ και δεκαετίες.
από το Russia Today




2ο θέμα
"Ο Οικονομικός Τυφώνας πλησιάζει --- Νέα Κρίση ξεσπά το 2011 και χειροτερεύει μέσα στο 2012 καταλήγοντας σε Οικονομική Κατάρρευση"
Οι οικονομικές προβλέψεις μιλούν για προσέγγιση Οικονομικής Κατάρρευσης ή νέας Κρίσης στις ΗΠΑ.  Οι πολιτείες των ΗΠΑ δε θα κατορθώσουν να ισοζυγίσουν τους προϋπολογισμούς τους του 2011 χωρίς να προβούν σε αυστηρές περικοπές ή σε μαζικές αυξήσεις των φόρων, λόγω της συνταγματικής απαίτησης που τις υποχρεώνει σε αναγκαστικά ισοζυγισμένο προϋπολογισμό. Όμως, η αυξημένη φορολογία χειροτερεύει την Οικονομία (βλ. την Καμπύλη του Laffer και το Νόμο του Hauser) και μέχρι το 2012 οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν σε ακόμα χειρότερη μοίρα. Οι αυστηρές περικοπές αναμένεται, επίσης, να δημιουργήσουν βίαιες αναταραχές σε όλη την Ευρώπη και να αποσταθεροποιήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη, η Κίνα αναμένεται να αρχίσει τους στρατιωτικούς λεονταρισμούς, καθώς η στρατιωτική ισχύς των ΗΠΑ θα αποδυναμώνεται από τα χρέη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: