Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Συμπλοκή καθηγητών με φύλακα της Διαμαντοπούλου!

 
Σκηνές απείρου κάλους σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας, όταν άνδρας από την ασφάλεια της υπουργού συνεπλάκη με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είχαν διακόψει την εκδήλωση για να διαμαρτυρηθούν. Λάδι στη φωτιά έριξε η απόκάλυψη του υπηρεσιακού όπλου του άνδρα. 

Το περιστατικό συνέβη στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το πρωί του Σαββάτου, όταν ομάδα ωρομισθίων εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες, μπήκαν στην αίθουσα και διέκοψαν τις ομιλίες για να αναρτήσουν πανό.

Τότε ένας άνδρας από την ασφάλεια της Άννας Διαμαντοπούλου
κινήθηκε προς τους εκπαιδευτικούς για να τους πείσει να κατεβάσουν το πανό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. Λάδι στη φωτιά έριξε το γεγονός ότι κατά την αντιπαράθεση, φάνηκε το υπηρεσιακό όπλο του άνδρα, πράγμα που εξόργισε τους εκπαιδευτικούς.

Ο φύλακας οδηγήθηκε έξω από την αίθουσα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ενώ οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν την οπλοφορία σε μία δημόσια εκδήλωση για την Παιδεία.


Πάντως, η κ.
Διαμαντοπούλου παρέμεινε στο βήμα και δήλωσε αποφασισμένη για τις απαραίτητες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. "Η εκδήλωση θα συνεχιστεί” ανέφερε σε δημοσιογράφους αργότερα η υπουργός, προσθέτοντας ότι “η λογική που θέλει την ισοπέδωση δεν θα συνεχίσει”. “Τα πράγματα στην εκπαίδευση θα αλλάξουν” διεμήνυσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: