Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Παρέμβαση Σημίτη υπέρ της Ευρω-Λύσης

- το είδα στο fimotro.blogspot.com
Υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης στην οικονομική κρίση και της έκδοσης ευρωομολόγου τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, παρεμβαίνοντας στη δημόσια συζήτηση πρώτη φορά μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση του προγράμματος σταθερότητας και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στην ΕΕ ο διάλογος για την αναζήτηση των μηχανισμών που θα τη βοηθήσουν να βγει από την κρίση με τις λιγότερες απώλειες...

«Η κάθε χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μόνη της τις κερδοσκοπικές δυναμικές που θα υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν στο μέλλον. Μόνη της δεν είναι όμως σε θέση. Χρειάζονται κοινές λύσεις σε πολλά θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας της ΟΝΕ», τόνισε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο κ.Σημίτης.

Κατά τον πρώην πρωθυπουργό "η κρίση αμφισβήτησε τον κανόνα ότι κάθε κράτος ευθύνεται για την τύχη του".

Ο κ.Σημίτης πιστεύει πως «πρέπει να υπάρξει κοινό πλαίσιο πολιτικής που θα συμβιβάσει τις διαφορετικές ανάγκες και θα βελτιώνει τη συνοχή της Ένωσης», θέτοντας, ωστόσο, ως προϋπόθεση «τη θεσμοθέτηση οικονομικής διακυβέρνησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι «η ευρωζώνη των δύο ταχυτήτων δεν αποτελεί λύση, θα είναι ένα λάθος επιπλέον στην ήδη ελλειμματική ΟΝΕ».

Τάσσεται υπέρ του ευρωομολόγου και της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου «αρκεί να μην εμπλακεί η θέσπισή του σε απαγορευτικές διαδικασίες»

Δεν υπάρχουν σχόλια: