Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Γ. Παπανδρέου στο Ευρωκοινοβούλιο: "Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα"

<!--Sorry, your browser does not support Windows Media Video 9.-->

"Δε νομίζω ότι χρειάζονται άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση έκανε το καθήκον της. Τώρα είναι ώρα να κάνει το καθήκον της και η ΕΕ", τόνισε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επανέλαβε ότι "η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική βοήθεια, αλλά πολιτική στήριξη".
 
«Δεν ζητάμε βοήθεια, δεν είμαστε αήθης χώρα, δεν ζητάμε χρήματα από τους φορολογούμενους άλλων λαών, ζητάμε ισχυρή πολιτική στήριξη για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει δράση, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει την καταστροφολογία. «Είμαστε και πολιτική και νομισματική ένωση και αυτό σημαίνει βαθύτερες και πιο ουσιαστικές δεσμεύσεις για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».
 
«Πρέπει να δανειζόμαστε με φυσιολογικά επιτόκια, όπως αυτά που δανείζονται οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε: «Θα πρέπει να αναγκάσουμε τις αγορές να ανταποκριθούν με θετικό τρόπο, έστω και πιεστικά. ... Αν εξακολουθήσουμε να δανειζόμαστε με υψηλά επιτόκια δεν μπορούμε να μειώσουμε το χρέος μας».
 
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο των επαφών του στις Βρυξέλλες, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ.
 
Το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου θα ληφθούν οι  τελικές αποφάσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: