Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Μολών λαβέ" η απάντηση από Παναγόπουλο στο ενδεχόμενο «εξυγίανσης» και των μισθών του ιδιωτικού τομέα

«Μολών λαβέ» απαντά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ.Παναγόπουλος στην ενδεχόμενη απαίτηση των εργοδοτών να επεκταθεί το μέτρο των περικοπών των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και του επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

«Θα υπάρξουν οξύτατες αντιδράσεις» επισημαίνει ο κ. Παναγόπουλος και αποκαλύπτει ότι στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων με τον πρωθυπουργό, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων, «υπήρξε δέσμευση των εργοδοτών ότι δεν πρόκειται να θέσουν ανάλογο ζήτημα». 

Αντίστοιχη ήταν η θέση και του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε ότι δεν θα ακουμπήσει τον ιδιωτικό τομέα. 

Ωστόσο, όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακήςιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργεί η αποστροφή του αντιπροέδρου του ΣΕΒ κ. Χρ.Κυριαζή ο οποίος εξερχόμενος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό σημείωσε: «Δεν θέτουμε ανάλογο θέμα για την ώρα». 

Παράγοντες της εργοδοτικής πλευράς εκτιμούν ότι θα τεθεί ανάλογο θέμα εφόσον η κατάσταση επιδεινωθεί ραγδαία το επόμενο διάστημα και υπάρξει ένταση της οικονομικής κρίσης και κλείσιμο επιχειρήσεων.

Πάντως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναμένει το θέμα των περικοπών να τεθεί από το «παράθυρο». Δεν θα γίνει ανοικτά στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση, εκτιμά. 
«Αντιθέτως θα υπάρξουν μεμονωμένες πιέσεις σε εργαζομένους ανά επιχείρηση, απειλές και εκβιασμοί, προκειμένου να αποδεχθούν τις μειώσεις των αποδοχών υπό την πίεση είτε των απολύσεων, είτε του ενδεχόμενου κλεισίματος της επιχείρησης όπου εργάζονται». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: