Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Το πασχαλινό εορταστικό ωράριο

Το διευρυμένο πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όπως αυτό προέκυψε από συνεννόηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου με τους εμπορικούς συλλόγους του Λεκανοπεδίου Αττικής, αρχίζει την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και θα έχει ως εξής:
Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 και από Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλη Πέμπτη θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 09:00 - 21:00.
Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 θα λειτουργήσουν 09:00 - 16:00 μμ.
Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου 2010 θα λειτουργήσουν τα καταστήματα 13:00 - 19:00 μμ και
Το Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου 2010 τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 09:00 - 15:00 μμ.

Διευκρινίζεται ότι, τα καταστήματα Αθηνών θα λειτουργήσουν: το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ τονίζεται ότι θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται διαφορετική ώρα πρωινής έναρξης, όπου αυτή ισχύει (Πειραιάς ή αλλού).
Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2010, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Από την Τρίτη 6 Απριλίου 2010, επανέρχεται το κανονικό ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής. 
ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Το πρόβλημα για τη ρευστότητα της αγοράς, δεν είναι το ωράριο αλλά οι τιμές των προϊόντων! Έχουν σκεφτεί οι εμπορικοί σύλλογοι, με δεδομένο τον περιορισμό της προσφερομένης ρευστότητα απο πλευράς καταναλωτών, αλλά και την επιφύλλαξη εκείνων που διαθέτουν κάπως μεγαλύτερη άνεση, να διατηρήσουν για το πρώτο εξάμηνο μια άτυπη περίοδο μειωμένων τιμών; Νομίζω οτι αυτό θα έκανε μερικούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πάρουν , έστω τα απολύτως αναγκαία αγαθά και παράλληλα θα τόνωνε την περίφημη ρευστότητά της. Τα έξοδά τους τρέχουν! Τι είναι προτιμότερο το "πρεστίζ" του μαγαζιού ή να πληρωθεί το νοίκι;

typhoon είπε...

Πάντως αρκετοί είναι αυτοί που σκέφτονται να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, βλ. εδώ και τη σχετική έκκληση του ΣΚΑΙ.
Από την άλλη, έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ παραγωγών - χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων για το πώς θα μοιραστεί η απορρόφηση αυτή.

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Κάτι είναι κι αυτό! Εδώ που τα λέμε, άν δεν κάνουν κάτι θα θρηνήσουμε ...θύματα! Μένω σε μια επαρχιακή πόλη στην οποία η ...επιτυχία της γιορτής του Πάσχα, εξαρτάται απο το ...βάρος του αρνιού (μιλάμε γι 18-25 κιλά)! Από συζητήσεις που κάνω οι περισσότεροι έχουν ρίξει τις παραγγελίες κατα 5 κιλά!Περιμένουν όλοι να δούν πού θα σκάσει φέτος η τιμή του αμνού!

typhoon είπε...

Οι πληροφορίες λένε για 9,5 - 10 € το κιλό. Βλ. εδώ.
Οι κτηνοτρόφοι θα πουλήσουν στα 5, όπως και πέρισυ, αλλά τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν.