Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Φοροδιαφυγή: Και οι κατασχέσεις στη "μάχη"

Χέρι και στις καταθέσεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να πιάσει τον στόχο για είσπραξη 2 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως προανήγγειλε χθες ο γενικός γραμματέας φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ετοιμάζει Σώμα Ράμπο για τα ληξιπρόθεσμα σε κάθε μεγάλη εφορία, ώστε στη διάρκεια του έτους να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου έσοδα 2 δισ. ευρώ.

«Υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε από τα 30 δισ. ευρώ που ήταν ανείσπρακτα, τα 8 που είναι εισπράξιμα να τα εισπράξουμε. Τα υπόλοιπα αφορούν σε πλαστά τιμολόγια, εταιρίες που έχουν κλείσει κ.λπ.», είπε ο κ. Γεωργακόπουλος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρώτο θέμα" και συμπλήρωσε: «Δημιουργείται ένα Σώμα που θα πάει σε μεγάλες εφορίες και θα προχωρήσει στην είσπραξη αυτών των ποσών. Στόχος μας είναι αντί 1,2 δισ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός να εισπράξουμε 2 δισ. ευρώ».

Στο νέο Σώμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετέχουν εφοριακοί και δικαστικοί υπάλληλοι -καθώς σήμερα τα δικαστικά τμήματα των εφοριών είναι κυριολεκτικά διαλυμένα- που θα αναλαμβάνουν τα περαιτέρω μετά την αποστολή ατομικών ειδοποιητηρίων για την τακτοποίηση της οφειλής και αφού ο οφειλέτης δεν έχει ανταποκριθεί εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: