Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010

Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα στη Βουλή

- το είδα στο ksipnistere.blogspot.com
 
Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα στη Βουλή, το οποίο θα ψηφιστεί αργότερα σήμερα. 
Η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε: ...

«Αντί να πηγαίνουν στα χαρακώματα, περιχαρακώνονται σε μία ανέξοδη επιχειρηματολογία και ιδεολογία». Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε μάλιστα πως «δεν θυμάμαι να είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου όταν έπαιρνε μέτρα η κυβέρνηση της ΝΔ». 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να λάβει και νέα μέτρα αν εφαρμοστεί το υφιστάμενο πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος, δήλωση που αντέκρουσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης τονίζοντας: «Αυτά τα μέτρα είναι μέτρα ανάσας για ένα εξάμηνο, μετά το εξάμηνο θα πάρετε νέα μέτρα πιο σκληρά, πιο επώδυνα, η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να βγάλει την επόμενη χρονιά με δέκα μισθούς». 

Με πολύ σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης «ερασιτέχνες στο να υπερασπιστούν τη χώρα» και «επαγγελματίες στο να εξαπατάτούν το λαό» υπογραμμίζοντας ότι αποδέχτηκαν απολύτως τις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Ελλάδα. Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και χαρακτήρισε «πολύ φτηνό κλισέ» το επιχείρημα ότι «μας πιέζουν οι Ευρωπαίοι». 

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζοντας ότι χωρίς να τον στηρίζει, «δεν υπονομεύει τον Παπανδρέου που δίνει μάχη».
 «Δεν κάνουμε αβάντα στον Παπανδρέου, αλλά αβάντα στην Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφη του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση που τήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: